Poen, poen, poen, poen…

Vanmorgen een eerste gesprek bij een hypotheekadviseur. Vannacht niet geslapen. Onzeker over wat er nu weer op me af gaat komen. Weer met lood in mijn schoenen op weg. Kan ik bijvoorbeeld dat mooie appartement van gisteren wel betalen of niet? Voor ik dat weet, wil ik ook niet nadenken over of ik het wel wil en wat ik eventueel anders wil. Het werd best een lang gesprek en er kwam uit dat ik eigenlijk geen enkel probleem heb om het gewenste huis te kunnen kopen. Dat komt natuurlijk ook gewoon door het feit dat Monique met uit moet kopen en ik “maar” een half huis hoef te lenen. Met een schenkings-schema waarbij mijn moeder ook nog bij kan dragen, kom ik in het meest gunstige geval, voor dat appartement aan de Meidoornlaan, op een duizelingwekkende maandlast van wel 91 euro! In een “simpel” recht-toe-recht-aan model, kom ik op 371 euro per maand uit, wat ook nog prima op te brengen is. Het ziet er dus naar uit dat ik in ieder geval een appartement naar keuze kan kopen. Vanwege het geld hoef ik dus niet klein te gaan zitten. Voelt toch wel soort van relaxed. Maar goed… Nu nog een woning vinden die goed voelt. Monique is ook begonnen met het regelen van haar kant van de hypotheek. Delta Lloyd kon er zelf niets mee en kwam op de proppen met een goede hypotheek adviseur hier in het dorp… Laat dat nu net die zijn waar ik vanmorgen ook geweest ben. Ze heeft meteen een afspraak gemaakt voor volgende week. Daar komt dus ook beweging in. Samen met Colin naar boerderij Meerzicht geweest voor een pannenkoek. Verder rustige middag gehouden. Op de bank liggen pitten om een beetje slaap van vannacht in te halen. Als laatste nog de restanten van de oude workmate buiten gezet voor het grof vuil morgen.

DGBNET

About Peter Hofman 2220 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.