Het Dolle Duin

Vanmorgen uitgeslapen, weer… Slecht geslapen vannacht 🙁 Veel wakker gelegen en gemaald. Rustig de dag begonnen. Eerst Timo nog even gemotiveerd om zijn brommer klaar te maken voor verkoop. Die wilde eigenlijk ook wel even mee cachen, maar hij moest nog benzine halen en de banden oppompen en zo, dus in de actie gesprongen en benzine gaan halen. Met de brommer naar de pomp rijden om zijn banden op te pompen moest hij zelf doen. Toen hij terug was, met z’n vieren naar de duinen bij Noordwijk gegaan. Daar waar ergens de eindlocatie van een mysterie cache die zijn coördinaat in zee had. Dat was dus niet waar we moesten wezen. “Bankje! Bedankt! Noordwijk 01” gaf zich niet zo maar gewonnen. Uiteindelijk bleek hij in een stammetje te zitten waar we allemaal al drie keer omheen hadden gelopen. Maar je oog moet er even op vallen… Het leek nog steeds redelijk wandelweer te zijn, dus de nabij gelegen “het dolle duin” moest er ook maar aan geloven. Dat bleek een wat grotere uitdaging. Te meer omdat het onderweg daar naar toe steeds minder goed wandelweer werd. Op de heenweg maar direct besloten om op de terugweg een stop te doen bij strandpaviljoen De Zeespiegel, waar ze vast en zeker warme chocolademelk met slagroom zouden hebben! De cache werd uiteindelijk gevonden door Timo en bleek t ebestaan uit een in de grond gegraven tupperware doos. Maar echt gewoon aan de rand van het pad, een kuil in het grind gegraven en de doos er in, met grind op het deksel gelijmd. Persoonlijk niet echt mijn idee van een goede cache, maar smaken verschillen denk ik. Hij was in ieder geval goed verstopt, maar toch eigenlijk vol in het zicht. Ook nog een laatste poging gedaan om een plattegrond van de Meidoornweg 218 te tekenen, maar ik ga morgen toch ter plekke kijken, dus dan kan ik even kijken en meten. Morgen dus cursus puppet. Dus uitslapen en op naar Nieuw Vennep. Overmorgen weer een nul-dag, dus ook daar in de buurt wat caches opzoeken. De serie “Haarlemmermeerse boerderijen” strekt zich tot daar uit, dus daar zit wel een leuke oppikker tussen denk ik.

DSC_2131

About Peter Hofman 2141 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.