Puppet : dag 2

Vannacht, onverwacht, toch goed geslapen. Vanmorgen voor de cursus eerst nog een cache meegepikt om weer een dagje zonder caches weg te werken. Gisteren had ik “HB#24 – Modjo-Rawah” al voorbereid 🙂 Die was dus vandaag snel gepakt, gelogd en weer terug geplaatst. Gelukkig had ik mijn stevige stappers aangedaan, want het was best drassig onder het bruggetje. In ieder geval geen water in de greppel, dat scheelde dan in ieder geval weer. Vervolgens vol goede moed aan dag twee van de puppet cursus begonnen. Ondanks de aparte syntax, dankzij mijn Linux achtergrond en het feit dat puppet vanuit een Linux omgeving ontwikkeld is, was het goed te volgen. Alleen jammer dat de hoofdpijn die gisteren op is komen zetten, niet gezakt is. In tegendeel, die neemt toe. De stress over een nieuw huis, de bijna rond zijnde scheiding en alles daar omheen, breekt me steeds meer op. Vanavond maar vroeg naar bed toe. Maar niet voordat ik het uitlaat sierstuk gemonteerd heb. Het is eindelijk binnen gekomen. Het zit er op, maar bij nader inzien moet het toch iets verder naar binnen. Dat is een klusje voor morgen. Het weer is niet echt lekker om in te klussen. Na het eten nog een PADI webinar bijgewoond over de nieuwe digitale media. Het lijkt wel of de hele wereld straks in je mobiele telefoon of tablet gestopt is. Je volgt je cursus op je telefoon of tablet, haalt je electroinsche brevet daar naar toe om te laten zien en na de duik log je je duik via hetzelfde apparaat, waarbij je instructeur, in geval van trainings-duiken, direct via zijn mobiele apparaat de log goed kan keuren… Gezellig hoor 🙁

DSC_2141

About Peter Hofman 2220 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.