De Doesburgse Hanzefeesten

Vanmorgen eerste Monique uitgezwaaid. Die ging naar Eindhoven om Marja te helpen schilderen. Daarna met Colin naar Hillegom. Colin is eerst nog even met Annet naar het tuincentrum gegaan om plantjes voor in de tuin te halen. Daarna zijn we naar Doesburg gereden voor De Doesburgse Hanzefeesten. Dat is een jaarlijks evenement waar een collega van Annet altijd als figurant rondloopt. Een nogal afzichtelijke middeleeuwse bedelares. Ze had Annet al eens verteld dat sommige mensen helemaal kriegel van haar werden en ik moet zeggen, ik kan het me voorstellen. We hadden haar vrij snel gespot en het realisme niveau is vrij hoog.  Het was nog best een stukje rijde. Zeker als je de afslag A12 mist en te ver doorrijd. Maar goed via de A15 kom je er uiteindelijk ook. De A2 zit toch al te veel in mijn systeem als “naar Arcen”, “naar Eindhoven Flight Forum” en “naar Beek”. In Doesburg vervolgens de volgende uitdaging: een parkeerplek. Vlak bij het begin van het evenement was een parkeerterrein, maar dat was uiteraard mudvol. Tegen alle verwachtingen in zag Annet een man richting een auto lopen en die ging zowaar weg. Heel sympathiek! Vervolgens was het maar een klein stukje lopen naar het evenement. Het grootste deel van Doesburg liep in middeleeuwse kledij rond en beeldde ambachten en andere zaken uit die tijd uit. Je kon je bijvoorbeeld laten wegen als heks. Dat risico hebben we maar niet genomen 🙂 Verder werden er manden geweven van twijgen, stoelen van rieten zittingen voorzien. We hebben ook nog een tijd staan praten bij een man die geschept papier maakte. Die heeft helemaal uit staan leggen hoe het werkte. Het watermerk was wel met een 3D printer gemaakt, moest hij toegeven. Dat was toch wel grappig. De schout bij nacht, meet en klembord in zijn hand en een gsm aan zijn oor. Een deftige dame in vol ornaat, ook weer met een gsm. De stoelenbekleder had een giga groot chroomstalen horloge om. Beetje history of the world part 1. Na het nuttigen van een gefrituurde,  gedraaide aardappel op een stokje, weer langzaam de thuisreis aangevangen. Colin had kennelijk aangegeven dat hij moest plassen, maar vanwege de stortvloed aan tekst uit hem ,hadden we dat gemist. Die werd dus op een zeker moment nogal knorrig als we weer een benzinestation voorbij reden. Toen waren we echter al zo dicht bij Hillegom dat ik direct door wilde rijden. Dat gaf weer wat gemor, waardoor ik ook maar niet de geocache ben gaan oppikken die ik nog van plan was. Bij Annet thuis kon hij dan eindelijk plassen. Na het eten ben ik nog met Annet die cache gaan doen, dus “HB#22 – Canton” is ook in een smiley veranderd. Daarna hadden we de dag er wel opzitten en heb ik nog een klein stukje 24 uur van Le Mans gezien om vervolgens de binnenkant van mijn ogen te gaan bekijken.

DSC_2178

About Peter Hofman 2220 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.