Stressdag : the day after / Kaj Munk

Vanmorgen vol goede moed aan de werkdag begonnen, maar als snel bleek het onhoudbaar. De stress van het komende hypotheekgesprek en het notarisbezoek vanwege de koopakte eisten al snel hun tol. Een rondje om het gebouw lopen om af te koelen, bleek niet afdoende en ik ben naar huis gegaan. Eerst even langs mijn moeder waar ik in janken uitbarstte. Toen naar boven, de wekker gezet en op de bank gaan liggen. Tot Monique thuis kwam en de huilbui opnieuw begon. Waarom heb ik het er zo moeilijk mee ?!?!? Het hypotheekgesprek ging verder goed. Nog wat kleine dingen regelen. Een rekening op mijn eigen naam en niet en/of. Een uittreksel uit het bevolkingsregister, wat moet wachten op de scheiding en dan is de boel rond. Wel al vast de offerte geaccepteerd. Dat gesprek ging eigenlijk sneller dan gepland, dus nog even terug naar huis. Om twee uur naar de notaris voor het koopcontract. Daar de koper ontmoet en Danny weer. De notaris heeft vervolgens het hele koop contract doorgenomen en aangevuld met specifieke gegevens. Ook aan de verkoper uitgelegd waar de ontbindende voorwaarden vandaan kwamen. Ik heb nog uitgelegd dat ons beider hypotheken aangevraagd waren en in principe geaccepteerd. Dat morgen de akte van berusting getekend ging worden en dat daarna de inschrijving bij de burgerlijke stand volgde. Volgens de notaris ging dat laatste vrij snel. Alles bij elkaar viel het allemaal reuze mee. De gyros was lekker met mijn hoofdpijn. Lekkere sterke knoflooksaus er bij, dat deed mijn hoofd wel opfrissen. Na het eten Colin naar mijn moeder gebracht uit logeren. Het was namelijk kennismakingsavond voor de ouders op het Kaj Munk College. We werden eerst welkom geheten door de rector en vervolgens met de mentor van Colin naar zijn lokaal gestuurd. Daar hebben we uitleg gekregen over van alles en nog wat, afgesloten met een toets 🙂 Ook nu weer hebben we een hele goede indruk van de school. Colin zijn mentor, Josh, was een vriendelijk vent, maar duidelijk niet in voor spatsies. Dat gaat wel goedkomen. Ook kennis gemaakt met de leerling mentoren. Twee naar het vierde jaar gaande jongens die de brugpiepers wegwijs gaan maken. Ze gaan leuke dingen doen in de science klas! Wil eigenlijk wel weer terug naar school. Klas drie gaat komende week een mars missie nabootsen op het schoolplein… Need I say more…

KajMunk1S1

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.