De tijd gaat langzaam vannacht

Vannacht gaat de tijd langzamer dan normaal. Er komt namelijk een Schrikkelseconde… Jawel! Na 23 uur 59 en 59 seconden, wordt het… 29:59:60! Dit is ingevoerd omdat de huidige tijdrekening niet helemaal synchroon loopt met de astronomische tijd. Het gebeurd eens in de ongeveer drie jaar. Is dus niet echt van astronomisch belang lijkt me 🙂 Maar de astronomen denken daar anders over uiteraard. En na verloop van eeuwen zul je het misschien wel gaan merken. Maar goed… Dit levert wel een soort millennium bug probleem, want de huidige computersystemen kunnen niet omgaan met een stand van seconde “60”. De meest gebruikte oplossing is dat tijd servers gewoon twee seconden lang “59” weergeven, waarna weer gewoon doorgegaan wordt met de verwachte 00:00:00. Het is sinds 1972 al 25 keer gedaan, dus de echte impact zal wel meevallen. Maar toch is iedereen in rep en roer. Het zal allemaal wel loslopen, net zoals de laatste keren dat niemand zich er van bewust was. Verder een DVD gemaakt van de muscial zodat mams hem een keer goed kan bekijken. En opa ook. Tot slot nog een cache meegepikt voor een nul dag : “kiiroo 002

kiiroo002

About Peter Hofman 2144 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.