Sipkes

Vanmorgen uitgeslapen. Annet ging roeien. Toen ze, laat, terug kwam, bleek ze in haar haast tegen een boot aangelopen te zijn. Dat had een lastige wond opgeleverd op haar voorhoofd. Probeer je op te schieten om weer snel naar huis te kunnen, duurt het extra lang omdat je eerst verbonden moet worden… Daarna naar Haarlem geweest naar juwelier Sipkes om te bespreken wat ik met mijn trouwring kan doen. Een poos terug had ik al eens een idee gemaild met ze, maar ze wilden de ring graag even zien. Dat heeft nog even geduurd omdat ik te veel aan mijn hoofd had. Nu dan maar gaan praten. Mijn idee was niet haalbaar vanwege het iele karakter van de ring. Wel twee alternatieve ideeën opgedaan, waar ik even over na moet denken, Het schuin zagen en er titanium tussen zetten is niet haalbaar. Wordt te puntig en titanium is niet te solderen. Een alternatief zou zijn on de ring recht door te zagen en er stukje rood goud tussen te solderen. In plaats van het voorgestelde steentje er in, wil ik daar dan een letter “C” in laten graveren. Een ander alternatief zou zijn, de ring wijder te maken, ook weer met een stukje rood goud en de hele ring om een titanium ring heen te monteren. Dan heb ik toch titanium in het geheel, maar het nadeel daarvan is dat de inscriptie niet meer te zien is. Is dat belangrijk? Geen idee, daar moet ik nog over nadenken. Daarna nog even bij de teak-outlet gemeten hoe groot de ruimte in de kasten echt was. Zelfs nog doorgereden naar Indoteak om daar te kijken. Daar hebben ze wel veel mooie kasten, maar best wel significant duurder. Na het eten naar Arcen gereden voor een weekendje bij Esther en Hans. Opgelet om iet de eerste afslag te nemen, want er waren werkzaamheden aan de provinciale weg. Echter niet goed opgelet en veel te ver doorgereden naar het zuiden. Dat werd dus een extra lang ritje. Maar uiteindelijk toch goed aangekomen.

SipkesCrop

About Peter Hofman 2135 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.