Auto ISO

Vanmorgen nog een handige tip gekregen van een collega over het instellen van mijn Nikon D7000. Er zijn verschillende standen die het mogelijk maken om de diverse instellingen te manipuleren, maar de tip om de camera op AUTO-ISO te zetten en je zo toch de controle te kunnen geven over sluitertijd en diafragma is wel een hele goede. Daarmee kun je snel schakelen tussen bijvoorbeeld stilstaande onderwerpen en bewegende, door de sluitertijd aan te passen, maar toch het diafragma niet aan te hoeven passen en daarmee je scherptediepte te behouden. De camera zal de gewenste belichting gaan krijgen door zelf met de ISO waarde te gaan schuiven. Oké, misschien zal de halve fotografie wereld “pfffff, niets nieuws” roepen, maar voor mij is dit wel een goeie 🙂 Bedankt Gert! Vanmiddag de offerte voor de banden binnen gekregen. Slik… Die worden er ook niet goedkoper op. Die sportvelgen zijn zo leuk om te zien op de folder, maar als er nieuw rubber omheen moet… Nou ja… Morgen maar even een afspraak maken. Het gaat ten slotte om je veiligheid. Vanavond nog even bij Coen wezen kijken. De vijver is ingegraven en zit vol met de vissen. De tuin er omheen moet nog afgewerkt worden. Zand er over. Aarde er over en het terras aansluiten aan de rand van de vijver. Kan de serre ook aan het huis gebouwd worden. Er is nog veel te doen!

TuinBepEnCoen

About Peter Hofman 2136 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.