Uitlijnen

Vanmorgen is Annet eerst gaan roeien. Deze keer zonder de boot weg te koppen. Vroeg in de middag naar IJmuiden gereden om de auto naar Albatros te brengen voor een setje nieuwe banden en om hem uit te laten lijnen. Terwijl ze daar mee aan de gang gingen, zijn we in de buurt gaan geocachen. Vlak bij lag er al een op wat ter plekke een begraafplaats bleek te zijn. Beetje foute plek om doosjes op te gaan graven, maar gelukkig was daar wel rekening mee gehouden. Het ging om een Duits herdenkingsmonumentje voor gesneuvelde Duitse soldaten die op Nederlands grondgebied begraven lagen. De aanleiding van deze cache was Het Verhaal van de Torpedoboot V69. Daarna doorgelopen naar het stuk duin achter waar vroeger Esther haar vader zijn bedrijf had. Het typische groengele gebouw was er nog en er zat nog steeds een bliksemafleiding bedrijf in. De cache “Duinmysterie” ook snel gevonden. Toen weer richting bandenboer langs De Hoge Vuurtoren van IJmuiden. Ik snap nu waarom ik die de vorige keer, ‘s avonds laat niet kon vinden 🙂 Toen was het tijd om de auto weer op te halen. Ze waren net bezig om, met een momentsleutel, de wielen weer te monteren. Ik mocht zelf de auto van de brug af naar buiten rijden en we zijn nog heel even langs een andere cache gegaan die wandelend een beetje buiten bereik was. Dat was De lamp op het einde van een van de landtongen. Eerst klemgereden op de Schnellbootbunker “B”, maar vervolgens aangekomen bij de oude Engelse telefooncel waar de cache in zat. Op weg naar Hillegom toch duidelijk merkbaar verbetering in het gedrag van de auto. Is het niet helemaal voor niets geweest. Nu is hij dan echt klaar voor de vakantie,

DSC_2494

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.