SP09 – Stelling van Amsterdam

Vandaag begonnen aan mijn eerste Lange Afstands-Wandeling: streekpad 9, De Stelling van Amsterdam. Met de auto naar Volendam en daar vlak bij de haven, gratis kunnen parkeren. Er liepen meer verbaasde automobilisten rond op zoek naar een verborgen parkeer automaat, maar het leek toch echt gewoon gratis. In de haven van Volendam op zoek naar de eerste sticker die de wandeling aanwijst. Niet te vinden, maar het was geen hogere wiskunde om de goede richting te vinden. Later vonden we wel de geel/rode stickers. Het eerste deel ging door het toeristische gedeelte van Volendam, maar bracht ons al snel op de dijk. Halverwege Edam, de eerste cache “Gemaal Volendam“. Weliswaar geen stelling-cache, maar toch langs de route. Vanwege de aanwezige Oost-Europese dreuzels, deze niet kunnen vinden. Dan maar verder wandelen. Het einde van etappe 1, was het Fort Edam. Daar twee andere cachers ontmoet bij cache “Fort Edam“. Die fietsten de andere kant op, naar Volendam en zouden die gemaal cache als laatste gaan doen. Ze veel succes gewenst en wat travel bugs geruild. De tweede etappe van de wandeling ging naar Kwadijk, waar eigenlijk geen fort meer over is. Onderweg nog wel even lekker op een terrasje in Edam gezeten met een heel erg lekkere wrap met gyros. Etappe 3 was kort en eindigde vlak bij een bushalte, due die hebben we ook nog meegenomen en aan het einde daarvan het fort benoorden Purmerend gezien. Die bushalte bleek een buurtbus te zijn en die ging niet naar een station, maar de chauffeur zou ons er “wel ergens uitgooien”. Met een mijl op zeven weer in Volendam bij de auto terecht gekomen en snel op Hillegom aan. Lees meer op/via de SP09SVA pagina. ‘s Avonds op verjaarvisite bij Cors, een broer van Annet. DSC_2518

About Peter Hofman 2147 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.