Reisdag 1

Vanmorgen, in verband met de boerenstakingen in Frankrijk, toch maar wat eerder weg gegaan. Even voor zessen reden we Hillegom uit. Al snel hoorden we op de radio dat het protest van de boeren geluwd was en dat er geen opstoppingen zouden zijn. Duimen dus. In Frankrijk, bleek het tol kastje een uitkomst! Even wat snelheid terug nemen, met 30 door het Telepeage 30 poortje schuiven. “piep” zegt het kastje, slagboom gaat open en het gas kan er weer op. Errug leuk. Vooral de gezichten van de mensen in de rij. Eerst de blik van “die suffe toerist snapt er niets van” en dan de verbazing dat we niet achteruit uit het poortje hoeven te kruipen. Annet stond er eigenlijk op dat we om en om reden. Ten eerste wilde ze zelf ook graag rijden en ten tweede vond ze het beter dat niet één iemand het hele stuk reed. We reden dus ieder een stuk van rond de 250 kilometer. De TomTom stuurde ons onder Parijs door. Letterlijk, want we hebben een tunnel van ongeveer 10 kilometer gehad onder Parijs. Verder bleef de verkeersinfo uitermate rustig. Geen noemenswaardige vertragingen en gelukkig kwamen we zonder boerenprotesten in het hotel aan. Hôtel du Bout du Monde net buiten Saint Georges. Echt in de middle of nowhere, maar wat kan je gebeuren voor 55 euro. Het is een net hotel met lekkere bedden en een goede douche. Voor het eten zijn we maar even terug gereden naar St Flour, waar we al een pizzeria gezien hadden. Onderweg twee caches gevonden bij een benzinestation/rustplaats “A71 Panorama (Paris/Province)” en “A71 Centre de la France (Dans les 2 sens)“. Vlak bij het hotel bleek er ook nog een te liggen, “LE BOUT DU MONDE” en op weg terug van de pizzeria kwamen we nog langs een vierde vandaag “La croix de Saint Georges“. Nog nooit zo veel caches op een heen- of terugreis mee kunnen pakken.

DSC_2600

About Peter Hofman 2135 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.