Rambla

Nog een keer naar Barcelona. Deze keer was het doel de Rambla en de Barri Gotic. In de buurt van de Rambla, de borden “P” gevolgd, wat ons zo de oude stad inleidde en bij een garage in en klein straatje bracht. Echt een ruimte waar de auto’s op elkaar geprakt stonden, onder leiding van twee mannetjes die de hele dag auto’s heen en weer aan het schuiven zijn in die garage. Verplicht sleutels achter laten, anders valt er weinig te schuiven. Op hoop van zegen dan maar. We zaten wel meteen in de oude wijk, bij het straatje van de duivel. Het bewijs van zijn aanwezigheid is de eeuwige wind die er door dat straatje gaat. Na een beetje door de oude wijk gezigzagd te hebben, kwamen we uit op de Rambla. Dat viel Annet een beetje tegen. Ze had daar meer een promenade bij in gedachten. Vooral het verkeer aan beide zijden, viel tegen. Voor mij is het gewoon de Rambla zoals ik hem ken, dus… Naar de haven gelopen en het beeld van Columbus bekeken op de toren. Het plan was om eens met de kabelbaan naar de top van Montjuic te gaan, maar bij het midden station aangekomen bleek die langdurig gesloten voor onderhoud. De baan ging alleen van begin tot eind. Dat werd even teveel lopen, dus maar terug richting de oude wijk en op zoek naar de auto. Bij de colom van Columbus ook nog ontdekt dat je daarin naar boven kan! Vlak onder de voeten van C is een observatie dek. Maar daar hadden we geen puf meer in. Misschien een andere keer. Dank zij de tegenwoordigheid van geest om de locatie van de auto even in de GPSr te markeren, liepen we daar zo naar toe. Hij was inmiddels wat verder naar achter verhuisd, maar verder vrij van alle onheil. Na tien euro en één cent betaald te hebben voor een uur of drie bewaakt, overdekt parkeren, reed de beheerder eerst twee andere auto’s naar buiten om vervolgens ons er uit te dirigeren en we konden dwars door het oude deel van Barca tussen de voetgangers onze weg naar de ronda gaan zoeken. Weer een ervaring rijker, zeg maar. Nog even Montjuic opgereden om de fonteinen in het voorbij gaan te laten zien. Daar ergens nog een erg mooi uitzicht punt gevonden waar je de grootte van Barcelona aardig voor je kunt zien. En toen via Blanes terug naar de camping. Blanes wilde Annet graag zien omdat haar zoons daar vakanties hebben doorgebracht. De dag afgesloten met het zwembad op de camping en broodjes ei.

DSC_3088

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.