Stukje fietsen

De eerste echte schooldag voor Colin. Met een volgepakte tas ging hij op weg. Ik ben toch maar even mee gefietst, omdat het nu wat vroeger was en voor het echie. Als snel kwam het gemekker over de zware tas. We hadden al alle delen “B” en “2” weggelaten, dat scheelde al iets. Maar de twee flesjes water die hij mee wilde hebben, wogen dan wel weer. Die heb ik halverwege maar van hem overgenomen. Goed op tijd kwamen we bij school aan. De kanjer heeft het toch weer gedaan. Het zal alleen maar beter gaan als hij er meer aan gewend raakt. Iets meer dan 50 minuten onderweg geweest. Daarna in 30 minuten terug gefietst en snel naar mijn werk. Bij thuiskomst was Colin aan het buiten spelen met Raimo. Even snel gevraagd of hij alleen naar huis was gekomen, maar hij had deze keer oma Willie gecharterd. De boef!  Morgen zal hij toch echt alleen heen en weer moeten, want zowel Monique als ik zijn gewoon aan het werk. Alle schoolspullen van Colin verzameld op een plank in de boekenkast. Die ben ik aan het ontdoen van de boeken die ik mee wil nemen naar mijn huis. En dan de eerste huiswerk acties! Dan blijkt ook nog eens dat een oude klasgenoot en straatgenoot, Xavier, alsnog op het Kaj Munk is gekomen en zelfs bij Colin in de klas! Morgen heeft hij dus gezelschap op weg naar school! Ik ben nog een rondje gaan fietsen om dat er naar zeggen een meer beschutte route is iets verder de sloterweg af, langs de Maxima kazerne en weer naar de hoofdvaart. Het enige wat ik vond, was een afslag de verkeerde kant op, wel naar Hoofddorp, maar helemaal om Schiphol heen. “Rechtdoor” liep ik uiteindelijk vast op het oefen vliegtuig van de Schiphol brandweer. Nog maar eens goed navragen.

BlusDummy

About Peter Hofman 2140 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.