Vintage

Compleet brak wakker geworden vanmorgen. Het wordt eentonig, maar die stand-by dienst is echt niet leuk meer. Misschien tijd om iets te zoeken zonder waakdiensten. Maar goed, leuke dingen gaan doen. Op naar de teak-outlet in Zaandam. Beetje rondstruinen en opmeten. En dan een paar spijkers met koppen slaan. Resultaat : een kast voor in de kamer, een tv-meubel, een salontafel en een eettafel. Die staan nu klaar op afroep. Wat je ziet is wat je koopt, dus ik kon precies die kast uitzoeken die ik hebben wilde. En ieder meubelstuk ziet er echt weer iets anders uit. Annet had nog een adresje : Loods 5, waar ze ook van alles voor in huis verkochten. Daar aangekomen, bleek dat een soort MeubelFabriek in het kwadraat te zijn. Veel leuke dingen gezien, maar die vielen  veelal onder de noemer “leuk voor later”. Tot is in een hoekje met veel militair aandoende zaken, een oude vintage locker zag staan. Volgens het kaartje uit een oude Engelse sportschool. Het was een kast met vier smalle lockers met gaas deuren. Per locker, vier haakjes voor kleding. Dat wordt mijn kapstok! Bij de balie gevraagd hoe ik om moest gaan met dingen die niet in het winkelwagentje paste. Nou dat bleek makkelijk genoeg te zijn: foto  maken van het artikel en het kaartje wat er aan hing en bij de balie werd dan verder geregeld dat het artikel, of iets uit de voorraad, richting het afhaal magazijn getransporteerd werd. Gelukkig zaten de dak dragers nog op de auto en die waren net lang genoeg voor het kastje.Met twee jongens uit het magazijn de kast op het dak gelegd. Die bleek toch war onhandelbaarder als gedacht. Joep en Timo gebeld om te vragen of ze naar Badhoevedorp wilde komen om even met het kastje te helpen. Dat was geen probleem en na wat krachtinspanningen stond mijn “kapstok” in de gang.

Kapstok

About Peter Hofman 2135 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.