BBQ

Colin is vanmorgen met de bus naar school gegaan. Samen met Xavier. Die zag de fiets niet zitten vanwege de weersverwachting. De fiets van Colin stond nog op school vanwege de regen gisteren. Voor mij dus een keer een wat rustiger ochtend. Bij mams ontbeten en daarna naar mijn flat voor de schilder. In afwachting vast overal de stopcontacten en schakelaars van de muur gehaald. Even na tienen was Ton er en heeft de boel opgemeten. Ik laat hem toch maar alles doen behalve de keuken en de kamer van Colin. De keuken is prima zo en de kamer van Colin blijft mijn projectje. Het plafond in mijn slaapkamer laat ik ook maar meteen doen, want daar zitten wat sporen van de vorige lamp. Alles bij elkaar een prijs afgemaakt en volgende week dinsdag gaan ze beginnen. Toen nog even boodschappen gedaan voor het weekeinde. Daarna lunchen op mijn werk en aftellen naar drie uur om gezellig met z’n allen te gaan barbecueën. De weg naar Vroomshoop was lang en vervelend. Wat een rot weg. En dan viel het weer ook nog eens niet echt mee. We reden zo de regenbui achterna en haalde die ten slotte nog in ook. De BBQ was gelukkig in een flinke schuur met een flinke party tent er voor. Afgezien van het weer was het erg gezellig. En er was ook voldoende te eten. Als je dacht dat het bijna op was, kwam er weer een nieuwe schaal te voorschijn. De drankjes en het vlees stonden in een soort koel-aanhanger. Die kun je daar bij de plaatselijke spar zo huren. Ideaal. Je boodschappen gaan er gekoeld in en je plugt hem thuis in het stopcontact en je hebt een mini koelwagen op je erf. Vol en voldaan, mocht ik Jos terug rijden. Die ging pontificaal op de achterbank hangen. Aan de Paalbergweg de beveiliging uitleggen dat ik mijn auto uit de garage wilde halen, wat gelukkig zonder problemen lukte. En toen lekker thuis in gaan storten op de bank.

BBQ

About Peter Hofman 2135 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.