Eindelijk dan glas…

Vanmorgen thuis blijven werken, omdat eindelijk het glasvezel internet aangesloten zou worden. De patches waren inmiddels in de centrale gemaakt en het werd vandaag aangesloten. Monique moest even naar het ziekenhuis, dus ik ben thuis blijven werken om de techneut opgevangen. Moon was op tijd terug met goed nieuws. Het plekje bleek geen enkele indicatie van kwaadaardigheid te hebben, dus dat was goed nieuws. De internetmonteur was er nog niet, maar die kon weer door Monique opgevangen worden. Ik ben dus gewoon weer naar de Paalbergweg gegaan. De techneut kwam later en begon aan de werkzaamheden. TV kastjes moesten ook omgeruild worden, want dit waren andere, dan we hadden. En hoewel het enige wat omgestoken moest worden, de netwerk kabel van het televisie signaal was, was ik toch opeens mijn hele bekabelde netwerk kwijt. Hoewel hij niets gedaan had (waar hoor je dat vaker? Ach ja, overal…) kon ik van buiten af niets meer bereiken dat bekabeld was. En bedankt hè… Thuis bleek dus inderdaad waar ik al bang voor was. Hij had alle kabels uit mijn router getrokken en in Monique haar router geprikt. “Alleen de tv kabels” was kennelijk niet duidelijk genoeg geweest. Na de ethernet kabel weer terug geprikt te hebben, werkte alles weer zoals het moest. Telefonie en Monique haar email adres zijn dan wel weer netjes overgezet! Tot slot nog even mijn fiets gecontroleerd. Morgen begeleid ik 1S1 vanaf de Stayokay in Haarlem terug naar school. Gezien het weer, is het wel handig dat in ieder geval mijn verlichting werkt. Ook meteen het spiegeltje op mijn stuur gemonteerd om eens uit te proberen of dat werkt.

LeegRouter

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.