BeeOkay

Vandaag kwam 1S1 dan terug van kamp. Ik was nog door Josh gevraagd of ik toch mee kon fietsen, want hij moest achter blijven voor de volgende groep. Hij was even vergeten dat hij in de organisatie zat 🙂 Monique heeft me, met de fiets achterop, met de auto naar de StayOkay in Haarlem gebracht. Anders zou ik eerst van Badhoevedorp naar Haarlem moeten fietsen om daarna terug te gaan naar Hoofddorp en vervolgens weer naar Badhoevedorp. Dat zou wel een behoorlijke uitdaging worden. Bij de StayOkay, enthousiast opgevangen door Josh. Werden meteen naar de koffie en thee gedirigeerd. Colin en zijn klas waren nog met het ontbijt bezig, maar werden al rap gesommeerd hun spullen en fietsen te gaan halen. Colin wist ons toch nog even richting de kamers te krijgen om te  laten zien. Zijn kamer was inmiddels dicht, maar een andere was nog open, dus we kregen een goede indruk. Door het raam in de tuin zag ik een insectenhotel met de toepasselijke naam “BeeOkay”. Toen 1S1 zich verzameld had achter de Engelse juf gaf Josh het startsein. Gelukkig was het goed weer! NOT… Gelukkig regende het niet te hard, meer konden we er niet van maken. Al snel had ik het gevoel dat we niet goed gingen, maar de juf wist de weg… Tot we door Spaarndam reden en ik toch wel zeker wist dat we niet de meest optimale route genomen hadden. Toen we onder de A9 doorgefietst waren, kwam de juf toch ook tot die conclusie. Gelukkig was de schade beperkt en terug onder de A9 door konden we afslaan richting Haarlem. Ik kreeg ondertussen te maken met een achterblijver. Tess trok het niet meer. Het was ook wel te zien aan de manier van fietsen. Op een gegeven moment kon ik het niet meer aanzien en heb ik gevraagd of ik niet beter haar zadel wat hoger kon zetten. Gelukkig had ik inmiddels een setje gereedschap in mijn frame tasje zitten. Daarna ging het een stuk beter, maar we lagen door alles toch al zo’n 15 minuten achterop. Vanaf Vijfhuizen, langs het fort Vijfhuizen en verder de geniedijk gevolgd. Dat is meteen vast een stukje waterlinie pad volgens mij 🙂 Uiteindelijk kwamen we midden in de tweede groep op school aan. Colin stond al te mokken bij de fietsen dat ik zo laat was. Tja, die wilde naar huis natuurlijk. Ons even afgemeld bij de juf en op naar Badhoevedorp. Snel weer even het fietsenrek achterop de auto gehangen en op de bijrijdersstoel neergeploft. Even uitpuffen. En vanaf Badhoevedorp, na een kop koffie, weer naar mijn werk. Daar “business as usual”. Aan de Thomsonstraat een deel van het ethernet op zolder opgeruimd. Na het eten nog even naar mijn huis. De lamp van Colin in elkaar zetten en ophangen. Hij moet nog maar even precies zeggen how hoog, maar voorlopig hangt er iets. Het peertje is naar de gang verhuisd, dus daar zien we nu ook iets ‘s avonds. Het halletje is overigens nog netjes gewit door Ton en Jerry! De bekabeling voor de tv kastjes vast klaar gelegd en de kastjes neergelegd op de plekken waar ze moeten komen. Dan kunnen ze vrijdag geactiveerd worden. Verder niet veel gedaan. Vroeg naar bed om bij te komen van de fietstocht. Ik heb het nog steeds koud. Brrrr…

 

BeeOkay-20150916_085202

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.