Blood-moon

Vanmorgen erg vroeg opgestaan. Half vier om precies te zijn. Er was namelijk een complete maansverduistering te zien. En nog een speciale ook, want vanwege de relatief korte afstand tussen de aarde en de maan, leek hij extra groot en rood. Een zogenaamde blood-moon. Een eerste blik uit het raam toonde een heldere hemel. Dus de moeite waard om echt mijn bed uit te komen, aan te kleden en naar buiten te gaan. De camera’s had ik gisteren al klaar gezet. Mijn oude D70 met de Samyang 800mm er op en mijn D7000 met de 80-400. De eerste op statief vanwege het ontbreken van VR, de tweede op monopod. Het viel toch nog niet mee om mooie foto’s te maken. Scherpstellen was redelijk kritisch. De Samyang is van het type “simpel”, dus zonder auto-focus. En met je leesbril po door de zoeker turen is niet zo eenvoudig. In de voorbereiding had ik natuurlijk de zoeker even goed moeten zetten voor mijn oogcorrectie. Tja, dan maar een beetje op de gok. Na de totale verduistering, de D7000 op het statief gezet en met de maan linksboven in het scherm en de dakrand rechtsonder. Toen de automatische piloot aangesloten die iedere minuut een foto zou maken en weer in bed gekropen. Het was mooi geweest “Seen it, been there, done it”. Een mooie pagina over deze verduistering is te vinden op “hemel.waarnemen.com“. In de pauze naar de mediamarkt in zuidoost. Die is zo groot, die zullen de wekker toch wel hebben… Nou, nee… Ze hebben hem helemaal niet in het assortiment. Vijf keer zo groot als de Akerpoort, maar toch hebben ze dit wekkertje niet. Toen maar gewoon on-line besteld. Wil je een keer de middenstand helpen, door niet on-line te kopen… Na het eten weer wat gedaan in mijn huis. Tafel geschuurd en op nieuw in de olie gezet. Nu wel direct uitgepoetst. Get resultaat is meteen een stuk beter. Verder weer wat spullen gebracht. Circulatiepomp in aquarium gehangen tegen het waterbederf.. Gekeken hoe ik de plafond Sikorski op kan hangen. Daar moet ik nog even vier schroeven met pluggen voor kopen. Wordt weer vervolgd…

BloodMoon2015-02

About Peter Hofman 2137 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.