SVA Spijkerboor-Krommenie

Vandaag weer een klein stukje stelling gelopen. Met de auto naar Krommenie gereden. Daar bij het fort, onze fietsen aan een hek vast gezet. Toen doorgereden naar Spijkerboor en daar de auto neergezet en aan de wandeling terug naar de fietsen begonnen. Deze constructie vanwege het gebrek aan openbaar vervoer rond Spijkerboor. Annet mocht nu dan eindelijk met het felbegeerde pontje naar de overkant. Daar konden we verder met de wandeling. Na een kilometer of zes, kwamen we bij West-Knollendam, waar we wat wilden eten en drinken. Was in het hele dorp de stroom uitgevallen. Dus we moesten het met frisdrank en appeltaart doen. Verder op pad naar een tweede pontje. Deze was zelfbediening. Eerst met een wiel, een ketting indraaien om het pontje naar ons toe te halen. Daarna op het pontje, met een ander wiel een andere ketting indraaien om het pontje over het water te trekken. Daarna was het niet zo heel ver meer naar het eindpunt van de etappe en onze fietsen. Ook dit fort was helaas dicht en niet te bezichtigen, dus ik moet het maar doen met een foto van de buitenkant. Op de fiets de route terug gevolgd tot we weer bij de auto waren. Daar hebben we nog iets gegeten bij het Verloren einde. Na het eten op de bank gehangen en naar “Hostage” gekeken.

DSC_3599

About Peter Hofman 2135 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.