IAAS

Nee, geen ezeltje, maar de afdeling waar ik gezien wordt na de komende reorganisatie. De afdelingen worden weer eens opnieuw gestructureerd en het personeel hergroepeert. Ik kom bij de “specials” ofwel de vreemde eenden in de bijt. Niet de standaard Red Hat machines, maar de “exoten”. Ik heb van een heleboel verschillende smaken, voldoende kennis om mijn hoofd goed bovenwater te houden, dus mijn brde inzetbaarheid, wint het van mijn Red Hat certificering. Ben ik er blij mee? De keuze was verrassend, maar ik zou me in beide richtingen wel een weg weten te vinden. Onverwacht, maar niet ongewenst. In de middag nog langs mijn huis geweest om de duiktas op te halen. Morgen begint de trip naar Malta. Mijn duikspullen en het onderwaterhuis lagen al in mijn eigen huis. Wat later weer terug om de oplader van de P7000 accu op te halen. Wel lastig dat alles nu verspreid ligt. Dat gaat na de verhuizing beter hoop ik. Verder de spullen ingepakt en klaargelegd voor morgen. Vandaag ook nog eens in de sandbox geklikt op een phishing link. Ik zou een nieuwe ABNAMRO pas aan moeten vragen. Een paar pagina’s verder kon ik mijn rekeningnummer invullen en regeren op een e-dentifier code. Toen nog even oude pin en twee keer de nieuwe pin en klaar. Zag er helemaal echt uit… Gelukkig heb ik een nep rekeningnummer en zeker andere pin’s gebruikt dan mijn eigen. Leuk om een keer doorheen geklikt te hebben. In een afgeschermde omgeving dan hè.

PhishingABNAMRO

About Peter Hofman 2147 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.