Valletta

Weer lekker ontbeten. Full Englisch breakfast. Daarna weer naar de bus terminal voor een dagje Valletta. Met de nieuwe busdiensten waren ook de lijnen weer overhoop gegooid, dus op het bord gekeken welke nummers we konden hebben. Een stond al klaar, daar konden we zo instappen. We hadden een beetje rot stoeltjes, maar we zaten. Buiten Valletta was het nog steeds de zelfde chaos rond de fontein. De nieuwe stadspoort was inmiddels af. Zo jammer… De oude was veel mooier in mijn ogen, maar goed, beauty is in the eye of the beholder. Direct doorgelopen naar the saluting battery voor het noonday gun. Deze keer werden er twee kanonnen geprepareerd. De kannonier stond aandachtig op zijn klokje te turen en riep opeens iets dat het tijd was, gaf een ruk aan de ontsteker en…. Niets… Snel naar het andere kanon en ruk, knal. Goed dat hij het reserve kanon had. Achteraf vermoed ik dat het gewoon bij de show hoort. Achter het openlucht theater nog een cache opgepikt. En weer verder gewandeld. Een andere cache hebben we niet kunnen vinden, maar wel een lekker terras om iets te eten. Chicken wap en Chicken baguette. We wilden beiden eigenlijk het archeologische museum wel zien, dus met een omweg daar naartoe. De toegangsprijs viel mee en de hele oudheidkundige geschiedenis van Malta werd belicht. Erg leuk dat overzicht van alle tempels. Vervolgens weer met de bus terug naar buggibba. Deze keer met de 12 langs de kust. Duidelijk en drukkere route. Bus was en bleef vol. En volgende keer maar niet meer. Lekker gegeten aan de boulevard bij Bognor , de “sunday special” had prima keuzes. Lekkere lasagne en kip filet. Ijsje toe, voor 16 euro pp. Morgen vroeg op voor de eerste duikdag.

_DSC3729

About Peter Hofman 2137 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.