Lange dag…

Vanmorgen heeeeeel vroeg werd ik wakker gebeld door de helpdesk vanwege een server die ingestort was. Het was al voorspeld dat het zou kunnen gebeuren en ik vond het zinloos om er iets aan te doen, omdat de machine een geheugen probleem had na een zeer recente geheugen uitbreiding. Eerst dat maar oplossen dacht ik. Daar was ik alleen in. Dus de boel de spreekwoordelijke schop gegeven en de rest afgewacht. Langzaam drong het tot iedereen door dat het toch wel handig zou zijn om dat geheugen te corrigeren. De engineer ingeschakeld die dat kon doen, maar die moest helemaal uit het oosten van het land komen en eerst via onze Apeldoornse vestiging om het geheugen op te halen en vervolgens naar het datacentrum hier in het westen om de modules te verwisselen. Dat zou nog wel even duren en de inschatting was dat de machine zolang zijn werk zou blijven doen. Ondertussen was het kwart over vijf geworden en kon ik nog net een half uurtje in bed liggen voor de wekker ging. Uiteraard niet meer geslapen en maar gewoon in de actie gegaan. Gezorgd dat alles klaar stond voor Colin en maar naar mijn werk gegaan. Eerst puin ruimen van de nacht, klagen in de daily call over het naar mijn mening verkeerd aanpakken van het geheugen probleem en toen maar uit gaan rollen. Er waren nog zat nieuwe virtuele machines te installeren. Nummer één en twee gingen relatief eenvoudig, nummer drie begon te zeuren over de iso die niet gekoppeld kon worden. Dat opgelost door de hele boel te herstarten. Nummer vier wilde me geen toegang geven tot het console, wat ik ook probeerde. Dat was het moment dat ik er genoeg van had. Alles ingepakt en naar huis gegaan. Had er genoeg uren op zitten vandaag. Ik had tussendoor nog even geïnventariseerd welke albums ik nog moest hebben van Asterix, Agent 327, Franka en Guust. Dat blijken er toch nog wel veel te zijn. Maar eens rustig naar op zoek gaan. Op weg naar huis Colin meteen van de bus gehaald, die was tegelijk met mij in het dorp. Bij oma gegeten en naar boven gegaan om bank te hangen. O nee, eerst de tv uit het meubel halen, zodat die naar mijn huis kan en die uit de slaapkamer terugzetten in het meubel. Dat meubel was ooit op de maat van die tv gemaakt, dus dat gaat is weer zoals het ooit was. Toen netjes bij Colin gaan liggen en netjes als goede papa de verhalen aanhoren en de vreselijke spellen bekijken. Gelukkig vindt hij het wel leuk.

StripAlbumsToHave

About Peter Hofman 2220 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.