Deventer

Eerst uitgeslapen. Beetje relaxen na de toch wel drukke dag gisteren. Daarna op weg gegaan naar Deventer. Annet had een lunch gereserveerd van een cadeaubon die ze nog had en ik had uiteraard de diverse caches in de GPSr geladen. Op goed geluk Deventer centrum in gegaan en een parkeergarage gevonden. We zaten meteen aan de goede kant van het oude centrum. Op weg naar de eerste cache was het al een genot om rond te kijken. Wat een leuke stad! De hele wijk was half in de sfeer van Dickens en in december schijnt alles helemaal omgetoverd te worden tot Dickens wereld. In een winkeltje met oude meuk een ouderwetse passer set gezien. Die deed me meteen denken aan een set die mijn moeder heeft liggen, maar deze was een slag groter en bevatte diverse verschillende passers en onderdelen… Snel doorgelopen! De eerste cache zat daar vlak bij verborgen, “DCGeopoly 11: De Vrouwengevangenis“. Vervolgens begon het te spetteren, dus snel verder. Vlak voor de lunch nog “De Waag [voorheen: DCGeopoly 07] gevonden. Toen lekker gegeten bij Food&Joy. Daarna nog een rondje Deventer gedaan en de caches “DCGeopoly 05: De Boreelkazerne” en “Finna’s cache” meegepikt. In de uitverkoop zelfs nog drie spijkerbroeken en een lekker dikke trui gescoord! Richting de auto toch nog even bij de passer set kijken. Ik heb er niets aan, hij is alleen mooi en oud, maar toch wel erg mooi en oud. Na veel getuur en gepor en gevoel toch besloten de set te kopen. Kan mooi in de kast mooi liggen wezen. Niet alles alles hoeft zin te hebben toch? Mijn dag kan niet meer stuk. Op weg terug naar Holten nog even een afslag genomen naar de Holterberg. Daar scheen een goede bistro te zijn waar we voor morgen zouden kunnen reserveren. De bistro zag er echter wel erg duur uit, dus dat hebben we maar even overgeslagen. Wel in de buurt nog een fijne wandeling gemaakt en nog wat caches kunnen meepikken. Vandaag was een goede dag met acht gevonden caches! De laatste waren “12 Mei – Monument“, “23 Mei – een Toppunt?“, “Wereldtijdpad 9” en “Canadian War Cemetery Holten“. Ik het huisje lekker nasi gegeten en uitgezocht wat we morgen gingen doen. Er is nog een fraaie Holterberg multi, een wandeling iets verder op de Holterberg als waar we vandaag waren. Die gaat richting Sallandse heuvelrug. Ziet er goed uit. Oh en een blik op de website van de Holterberg bistro gaf inderdaad een nogal “luxe” prijskaart 🙂 Toch een pizza morgen 🙂

_DSC4105

About Peter Hofman 2147 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.