Ohhh, vandaar…

Er ging vandaag opvallend veel niet zoals ik het in gedachten had. Maar het bleek dus vrijdag de dertiende te zijn. De dag begon op zich goed. Colin lekker op tijd naar de bushalte gebracht. Doorgereden naar mams voor het vrijdagochtend ritueel. Daarna naar mijn oude huis om een begin te maken met het verhuizen van het aquarium. En toen begon het. Kleine dingetjes, die je waarschijnlijk altijd wel krijgt als je met water gaat spelen, maar toch… Eerst twee bakken half gevuld met aquarium water en wat keien. Toen de slang naar het balkon verhuisd en de rest weg laten lopen. Af en toe een emmertje opgevangen en in Colin zijn oude bak gedaan. Die stond inmiddels ook bijna droog, maar dat wordt een ander project. Tja en dan ga je hier en daar knoeien. De vissen langzaam maar zeker, een voor een kunnen vangen en in de twee bakken gedaan. De afra’s in de ene en de auratussen in de andere. Verstoppie maar bij de afra’s in de grotere bak gedaan. Heb inmiddels ook ontdekt waar die zich al die tijd verborgen hield. Een lekker sneaky plekje onder een van de kunst rotsen van de achterwand. Maar na het verwijderen van al het steen was er geen verstoppen meer aan en zelfs hij moest de bak verlaten. Ook het filtersysteem losgekoppeld en snel naar mijn huis. Helaas klotste er nogal wat water uit de bak. Niet zo’n probleem voor de vissen, maar nu is de auto wel nogal nat van binnen. Maar goed. Het filter weer aangesloten, de vissen vrij gelaten en de bak bijgevuld tot een niveau waar het filter ook werkt. De aanzuigbuis moet natuurlijk wel onder water zitten. En terug naar de Thomsonstraat voor verdere acties. Het grootste deel van de rotsen ligt nu in mijn berging te drogen. Het zand staat bij mijn moeder in de tuin om nog even een flinke spoelbeurt te ondergaan. Het overgrote deel van de “onderdelen” uit de kast onder het aquarium is ook mee. En de verlichting. De originele verlichting van de logeerbak doet de stoppen doorslaan, dus die gebruiken we maar niet. Een van de buizen sets ligt nu op het aquarium en verlicht de boel afdoende. Wordt vervolgd. Nu nog de actie “bak verplaatsen”. Na de boodschappen kwam er een nood-call uit Hoofddorp. Dat het toch wel heel erg slecht weer was en dat ze toch wel ver moesten lopen naar de bushalte en of ik niet even langs kon komen om ze op te halen. En dat doe je dan hè. Dom dom dom, maar wel lief. Ach voor een keertje. De volgende keer… (doen we het waarschijnlijk gewoon weer). De bak trekt inmiddels goed bij. De bagger wordt langzaam maar zeker opgevangen door het filter. Dat mag dus snel een keer schoongemaakt worden. De vissen lijken wat rustiger te worden en verstoppie doet zijn naam weer eer aan, want die is meteen nergens meer te vinden. Op naar het weekend!

LogerenMeidoornweg

About Peter Hofman 2135 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.