Band proppen

Vanmorgen weinig zin om veel te doen. Om toch even naar buiten te gaan en ook nog iets zinnigs te doen, heb ik een adres gezocht waar we de lekke voor band van Annet zouden kunnen laten proppen. Het eerste adres was wel open, maar alleen het pomp gedeelte. De banden service was dicht op zondag. Een tweede adresje bleek midden in een woonwijk te zijn. Na aanbellen bleek het inderdaad een bandenservice te zijn die op zondag banden kon repareren. Omdat de band nog behoorlijk nieuw was, besloot de man om de band van binnen uit te repareren. Gat geboord door het lek, binnenkant schoon en ruw geslepen en ingesmeerd met lijm. Een “parapluutje” ingesmeerd met lijm en na indrogen, door het gat getrokken. Na de band weer om de velg gelegd te hebben en opgepompt, vond hij het beter om die band achter te monteren. Dus links voor en achter omgewisseld. Toen stond hij er nog op om dat rechts ook te doen, zodat links en rechts dezelfde banden zaten. De goede man hield niet van half werk. Zijn kaartje maar meegenomen voor als ik een keer nieuwe banden nodig heb, want die kon hij ook voordelig leveren. Op de terugweg een ijsje gegeten en een cache opgepikt. Vlak bij de ijssalon lag “Met STIP op de kaart … Aerdenhout“. Toen Roti gemaakt. Dat gaat me steeds beter af. Hij wordt steeds lekkerder.

KrikOpbergen

About Peter Hofman 2138 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.