Mumba

In het sloop proces van de brug die ons gebouw met Trinity-B verbond, zijn ze nu bezig het brugdek zelf weg te halen. Dat is een redelijk dikke betonnen plaat. In een soort mini-Alphen setting, hebben ze een ponton onder de brug geschoven, met een CAT gevalletje er op, die de boel weg gaat jekkeren. Maar eerst werd het brugdek in repen gezaagd. Verder weinig spannends over de dag, tot het avond nieuws. Mumba blijkt vandaag plotseling en onverwacht te zijn overleden. Voorlopig nog door onbekende oorzaak, dat kan pas vast gesteld worden na autopsie. Daar moet nog even op gewacht worden tot de rest van de familie afscheid genomen heeft. Op de Artis website staat te lezen: “Aanvankelijk werd gedacht dat Mumba koliek had, waarvoor ze meteen werd behandeld. Op de achtergrond speelde de angst dat het geen koliek was, maar dat Mumba leed aan EEHV: elephant endotheliotropic herpesvirus. Voorzover bekend zijn bijna alle Aziatische olifanten dragers van dit virus, maar het is vooral voor olifanten van 2 tot 4 jaar risicovol. Deze vorm van herpes bij olifanten gaat gepaard met interne bloedingen en een zeer snel ziekteverloop.”. We wachten het maar af.

MumbaRIP

About Peter Hofman 2140 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.