Zaagbaas.

Dag twee van de zagerij. Kom je voor zeven op je werk, is die gek al aan het zagen. Als hij begint wordt je even gek. Gek genoeg went het dan kennelijk snel, want het geestdodende geluid valt niet zo heel erg meer op. Tot hij stopt. Dan wordt je geconfronteerd met een oorverdovende stilte. Niet zo lang, want dan hoor je de rest van de afdeling weer kakelen. Op een moment, mijn geluiddempende oordopjes maar weer eens opgezocht en in gedaan. Poeh, die helpen nu specifiek erg goed tegen deze monotone herrie. Doordat je nu ook het raam echt niet meer open wilt hebben, wordt het een stuk benauwder op de afdeling. Alles bij elkaar zijn de voorwaarden voor een flink sick-building-syndrome alom aanwezig. Halverwege de middag, was ik het zat en ben met hoofdpijn naar huis gegaan. Ik vrees met grote vrezen als hij de gezaagde stroken met de drilboor aan puin gaat hakken. Dan zal horen en zen ons helemaal wel vergaan. Ik kan me nog een gevalletje “vaste trap naar zolder” herinneren. Toen lieten we even een gat in het plafond maken. Ik had netjes de buren naast ons gewaarschuwd. Ha! Toen ze begonnen te hakken, schudde het hele blok op zijn grondvesten. Als je de hoek om kwam, hoorde je het hak werk al. Ik vermoed dat het hier met dat brugdeel niet veel anders zal zijn. Even bij mijn moeder een VGA kabeltje omgewisseld om te zien of de pc het weer ging doen, maar helaas was dat niet de oorzaak. Dan maar eens op zoek naar een nieuwe. Deze keer een laptop, zodat je niet iedere keer in die slaapkamer hoeft te bivakkeren. Als ze dan wilt, kan ze gewoon in de huiskamer zitten. Thuis de foto collage van Colin afgemaakt. De staande gaten waren al gevuld met de diverse schoolfoto’s van de afgelopen jaren. Voor de liggende posities had ik nog wat mooie/leuke foto’s zij elkaar gezocht. Ik ben wel tevreden met het resultaat. Nu nog een plek vinden om hem op te hangen. Vervolgens nog de nieuwe versie van Focal geïnstalleerd om de nieuwe body af te regelen op het tele-objectief. Die kon toch nog wat beter afgeregeld worden. De test kwam uit op -7 op een schaal van -20 tot +20. Dat is niet goed of slecht, gewoon anders dan standaard “0”. Morgen vroeg op om de su01pld01 stroomloos te zetten. Kijken of alles beter werkt als we daarna de stroom er weer op zetten. Oh, ja, ik snap dat niemand dit laatste snapt 🙂 Truste.

DSC_4221

About Peter Hofman 2227 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.