Skiën

Vannacht lekker geslapen Colin was ook tevreden met zijn bed. Na het ontbijt met de bus naar het dal. Eerst skipassen geregeld. Daarmee kun je met de bus, met de liften en op de pistes komen. Toen met de gondel naar het skigebied. Daar eerst naar de ski verhuur voor de spullen. Schoenen werden helemaal aangemeten. Vervolgens werden de ski’s afgesteld. De schoenen moeten goed in de binding klikken. Tot slot werden we nog gewogen om de binding af te stellen om op het juiste moment los te laten als je valt. Met alle spullen naar de skischool om lessen te bespreken. Vanaf morgen hebben Colin en ik, vijf ochtenden les. De bank belde nog of het wel klopte dat er opeens zo veel transacties waren 🙂 Goedkoop is het allemaal niet. Een paar keer van de oefen helling voor de ski school af geweest en toen toch een keer van de oefen piste. Met de sleeplift naar boven en toen naar beneden. Was niet echt een succes voor mij. Ik ben er gewoon te bang voor. Dus me maar laten vallen en te voet naar beneden. Verder klooien op het oefen weitje. Morgen eerst maar de lessen afwachten. Tussen de middag lekker gegeten bij Kühboden. Tomatensoep en een bord patat. In de middag naar boven op de Eggishorn gegaan. Waanzinnig mooi uitzicht op de grootste gletsjer in de Alpen, Aletschgletsjer. Daarna nog geoefend op het ski baantje en toch nog een keer van de oefen helling af. Terug in het huisje, roti gemaakt en de grote dalmuti gespeeld. Morgen de eerste skiles in de echte sneeuw.
image

About Peter Hofman 2190 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.