Roofdierengalerij

Opgestaan, ontbeten en op pad naar Artis. Colin wilde weer eens kijken hoe ver ze waren met het nieuwe jaguar verblijf. Dat viel best mee. Het is een flink klus, maar er lijkt schot in te zitten. De roofdierengalerij echter… Die was weg. WEG!!! Oké, hij was echt niet meer van deze tijd. Oké, ze gingen er iets mee doen voor de olifanten, maar als hij dan opeens helemaal pleite is, schrik je toch wel even. Misschien niet het mooiste van Artis, maar toch wel een zeer herkenbaar punt. Die behoort nu dus definitief tot het verleden. We zullen hem herinneren zoals hij in beter dagen was. We waren overigens niet de enigen vandaag. Kennelijk was er een of andere loterij die toegangskaartjes uitgedeeld had, want het voordeel van een abonnementskaart viel vandaag een beetje in het niet. De rij voor de toegang zelf was net zo lang als die voor de kassa. Maar goed, we hadden geen haast. Na een paar rondjes langs de dieren, maar weer op huis aan. Colin heeft nog een Minecraft map van Monique haar pc gehaald en op naar huis. HIj kon lekker zijn gang gaan met Minecraft. Ik kon lekker mijn gang gaan met het in elkaar knutselen van een oud projectje wat er al een poos lag. Een bliksem detector. Een laag frequent ontvanger die blikseminslagen in een straal van zeker 30 kilometer detecteert. Bij inslag licht een ledje op. Ik heb er nog een piezo pieper ook bij gezet, zodat ik ook een piepje hoor. Dara gaat wel een schakelaartje tussen, voor als het te gek wordt. Dan tijd voor het avondeten. Colin wilde graag bloemkool, dus dat werd een nieuw experiment voor me. Na het avondeten moesten we concluderen dat het zowaar geslaagd was. Niet precies de goede kerriesaus, maar toch lekker. Moest wel nog even heen en weer naar appie voor de melk en de geraspte kaas, maar dan heb je ook wat.

Bliksem detector

De foto's van de bouw van de bliksem detector. Schakeling detecteert de laagfrequente radiogolf die een blikseminslag teweeg brengt.
BliksemDetector_20151230_180116_800X800.jpg

DSC_4589

About Peter Hofman 2137 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.