Vuurpijl

Oude jaar. Rare dag. Annet ging bijtijds terug naar huis om de jongens te helpen met oliebollen bakken. Ik ging met Colin de ochtend door met de voorbereidingen voor zijn oudejaar. Na twee weekjes vakantie, ging hij weer naar Monique toe en “mag” hij volgende week weer naar school. Dus uit alle hoeken en gaten de benodigde spullen weer bij elkaar zoeken in het kratje. Dat lukte hem gelukkig goed. Zijn dopper heeft hij in de kast gezet, want hij heeft een flesje voor school. Zijn brood bakje ook netjes opgeruimd in het kratje. Rudolf er naast, krokodillio er bovenop. Rugtas op zijn rug en op weg. Even een korte tussenstop bij oma Tiny en alle spullen naar boven gebracht. Monique was nog aan het werk, maar hij vermaakte zich wel. Hij kon altijd nog naar oma lopen als hij zich verveelde of iets nodig had. Ik ben nog even langs Beem gereden om te kijken of ze ook vuurwerk in de losse verkoop hadden. Natuurlijk, alleen dan was het op-is-op. Gevraagd naar één mooie, grote vuurpijl. Colin gaat vanavond met Monique afsteken en ik wilde toch iets doen. Geen zin in een heel pakket. Dan maar investeren in één mooie grote pijl. In Hillegom was Timo met een berg vrienden druk bezig oliebollen te bakken. Het rook vast goed bij het binnenrijden van de straat. De bollen smaakten ook erg goed! In de middag met Annet naar het panneland voor het traditionele oliebollenblazen van de Jachthoornblazersgroep ‘t Panneland. Een jacht dag werd verteld, doorspekt van de daarbij horende hoorn geluiden. Eerst nog een rondje gewandeld en daarna op de parkeerplaats het hoorngeschal aangehoord. Terug in Hillegom was er weinig meer te zien van de bak activiteiten. Alles was weer netjes opgeruimd. De meute verspreide zich voor hun vieringen van oud en nieuw en wij hebben lekker gegeten in voorbereiding van een avondje Amsterdam Light Festival. Ten minste… Dat was de planning tot we ontdekten dat het openbaar vervoer er om acht uur mee ophield. En dan werd teruglopen naar ecuplein toch wel een flinke tippel. Andere keer dan maar en vanavond maar lekker op de bank kijken naar de komst van het nieuwe jaar. Fijne jaarwisseling en tot volgend jaar!

Vuurpijl

About Peter Hofman 2220 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.