Nog weekend

Door de rare dagen zo aan het eind van het jaar, raak je de draad een beetje kwijt. Helemaal als het dan nog vakantie had ook. Vanmorgen de standby overgenomen van Henk. De periode tussen kerst en oud en nieuw is altijd lastig on te vullen en in had me voor vandaag opgegeven. Doordat er rond deze tijd sowieso geen wijzigingen doorgevoerd mogen worden op de systemen is er ook weinig risico op verstoringen, maar er is altijd achtervang nodig. Tot op heden was het redelijk rustig geweest dus ik hoop dat dat zo blijft. Na de nieuwjaarswensen nog te hebben overgebracht bij Annet haar oude schoonouders zijn we nog naar de decathlon gegaan. Daar was de Garmin 64s het voordeligst. Ik was het constante crashen van de 62s neer dan zat. Ik heb er in de loop van de tijd genoeg aan gedaan om het opgelost te krijgen, maar zonder resultaat. Voor geocachen op zich is hij prima, maar het iedere keer kwijtraken van de sporen, brak me op. Dus de opvolger maar ingelijfd. Morgen waarschijnlijk weer een stukje Stelling van Amsterdam lopen, dus in de middag nog even de nieuwe GPSr geïnstalleerd. Natuurlijk werkt hij weer anders dan de vorige versie. Ze zullen het een keer eenvoudig houden. Deze gebruikt een nieuw bestandsformaat “ggz”… Beetje dubieuze afkorting, maar dat terzijde. Dat formaat maakt het mogelijk om een nagenoeg oneindige hoeveelheid caches te laden. Dit wordt alleen beperkt door de beschikbare geheugenruimte. Maar… Er is uiteraard een maar… Je kunt dan géén waypoints opnemen. Dus dit formaat is alleen zinnig voor traditional caches zonder extra punten als parkeergelegenheid, trailpoint, en dergelijke. Dus het is eigenlijk niet zo’n zinnig formaat op dit moment. Hopen dat dat met versie 2 beter geregeld word. Gelukkig ondersteund hij nog gewoon het “oude” gpx formaat, met de beperkingen in de hoeveelheid punten dan, maar dat was sowieso niet echt een issue… De meegeleverde 250.000 caches die er in zitten zijn natuurlijk a) Amerikaans b) niet up-to-date. Colin stuurde nog een appje met foto’s van zijn nieuwe Skylanders aanwinst. Hij had het Shark Shooter Terrafin supercharged booster pack gekocht. Hij vroeg zich ook nog af of Night Fall al binnen was gekomen. Die stond nog in bestelling bij Bol.com en zou rond deze tijd beschikbaar komen. Helaas voor hem echter, was die er nog niet.

SharkShooterTerrafin

About Peter Hofman 2136 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.