Eerste werkdag

En vanmorgen was het dan zo ver. De onvermijdelijke eerste werkdag van het jaar. En dan ook nog de eerste werkdag na de vakantie. Het was best wel even opstarten. Om te beginnen moest er flink wat mail weggewerkt worden. Naar aanleiding van veel mail moest er toch nog weer actie ondernomen worden, dus het wegwerken liep stroef. Verder blijkt aan het begin van het jaar van alles opeens niet meer te werken. Opeens kan ik geen tijd meer boeken, want er gaat een nieuw systeem gebruikt worden. Niet goed inregelen om vervolgens over te gaan, nee… We hakken eerst het oude om en pas dan gaan we zorgen dat het nieuwe systeem gebruikt kan worden. Dus voorlopig maar even het papieren overzicht bijhouden. Verder meer dingen die nog niet kunnen veranderen, omdat we er nog niet klaar voor zijn. What’s new. Maar de dag gaat zo wel vrij snel voorbij. Na het werk weer bij mams gegeten en daarna voor het eerst sinds een poos weer rustig naar mijn eigen huis. Nou ja, rustig… Er was genoeg te doen. Droger uitgeruimd en het bed weer opgemaakt. Was gedraaid en weer in de droger gegooid. Eindelijk de sensor in de wc gemaakt als vervanging van de lichtschakelaar. Dat was een kwestie van “even” een extra blauwe draad trekken door de buis van de schakelaar naar de lamp. Was even een spannend klusje, maar het is gelukt. Ieder keer toch het idee van “als hij maar niet halverwege afbreekt of los laat”, want dan heb je ene uitdaging. Maar dat ging ook goed. Het dekseltje komt later, want het is nu nog even uitzoeken of de gevoeligheid en schakeltijd goed staan afgesteld. In ieder geval kan ik nu ‘s nachts met mijn slaapdronken kop gewoon naar de wc. Het licht gaat vanzelf aan en weer uit. Tot slot ook de plank voor achter Colin zijn bed voor de laatste keer geschilderd. Die zou nu gemonteerd kunnen worden als hij droog is. Dat en nog wat kleine klusjes tussendoor, maken je avond weer nuttig. Morgen in ieder geval nog kaartjes bestellen voor de IMAX uitvoering van Star Wars! Dat wordt een gezellig avondje film met, voorlopig: Esther, Hans, Jeannine, Annet, Colin en ik.

DSC_4839

About Peter Hofman 2144 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.