Day after

Gisteren te druk bezig geweest om alles te bloggen. Colin bij school opgehaald. Eerst achter school nog een cache opgepikt. paaltje 13.0 was te lekker om te laten liggen toen ik in de buurt was. Colin had een klasgenootje mee om samen MineCraft te spelen. Dat doen ze tegenwoordig online via een MineCraft server. Voor de onderlinge communicatie hebben ze Skype ontdekt. Maar goed, die vermaakten zich wel. In de tussentijd kon ik het avondeten voorbereiden. Voorafgaand aan het bezoek aan Star Wars : The Force Awakens, kwamen Esther en Hans eten. Annet en Timo waren ook van de partij, dus ik mocht me uitsloven voor zes man. Beetje meteen de vuurdoop. Het liep allemaal goed af. Ik had ook precies genoeg bestek om het allemaal te kunnen mannen. De roti was erg lekker geworden en ging schoon op. Na het eten nog een bak ijs met slagroom en fruit op tafel kunnen zetten. Toen we klaar waren, kwam Jeannine ook aan en waren we klaar om naar Pathe Arena te verkassen. Bij binnenkomst van de zaal merkte ik toch direct een verschil op tussen de IMAX die ik verwachtte en de IMAX hier. Ik ken de IMAX van het Omniversum in Den Haag. Dat is een scherm van zo’n 180 graden horizontaal en zo’n120 graden verticaal. Je zit ook in een soort kuip theater. Overal war je kijkt, heb je beeld. Dit leek meer op een hele grote curve-tv. Maar als snel bleek dit niet zo’n groot probleem te zijn. Het grote film formaat word kennelijk niet gebruikt voor een ultra breed beeld, maar meer voor het weergeven van zo veel mogelijk detail. Het was echt super scherp. Het 3D effect was wel wat kritischer dan bij een “normale” 3D film. Als je hier je hoofd een beetje scheef hield, zag je meteen scheel. Het scherpe beeld en de uitgebreide geluidsinstallatie maakten het een erg goede filmervaring. Het verhaal kende ik al van voor de kerstvakantie, maar dat mocht de pret niet drukken. Het blijft een goede film. Deel VIII lijkt al gepland voor 2017 (IMDB). Kijken of Rey inderdaad de dochter van Luke Skywalker is. Vanmorgen wakker gebeld door mams, die zich afvroeg hoe het geweest was. Verder de dag weinig tot niets gedaan. ‘s middags een kort wandelingetje door Hillegom gemaakt en toen weer bank gaan hangen. De avond verliep ook rustig. Annet ging met een vriendin naar een optreden van Run4Cover, een jaarlijkse traditie. Ik bleef lekker bij Colin.

SW-VII-ReyBB8-001

About Peter Hofman 2141 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.