Lampenjacht

Het gebrek aan lichtpunten in huis begon lastig te worden. De donkere dagen, weet je wel… Bij Loods 5 bleek het budget toch riant te laag te zijn, dus maar op de IKEA site gebladerd. En daar kom je dan lampen tegen die wel heel erg op de Loods 5 lampen lijken, maar dan tegen een veel leuker prijsje. Er zal best ergens verschil zitten, maar of je dat terug merkt in de praktijk, betwijfel ik. De spotjes die ik voor de huiskamer bedacht had en het railtje voor in de gang waren snel gevonden. De beoogde lampen voor de eettafel waren een grotere uitdaging. Één gevonden, één niet. Nu bedacht ik me toch nog dat het aansluitpunt misschien niet recht boven de tafel hing, dus dat moet ik eerst even goed bekijken en dan beslissen of ik ga boren met een kabelgootje over het plafond, of voor een soort richtbare spot ga… Thuis bleek inderdaad dat het lichtpunt niet boven de tafel zat. Het zat niet eens naast de tafel. Een gootje zou schuin door de kamer gaan lopen of een hoek maken. Terug naar de tekentafel dus. Wel al iets gevonden met een soort arm die in diverse standen kon. Dan kun je de lamp toch boven de tafel krijgen, maar die lamp was niet echt mooi. Maar eens gaan zoeken of er met dat systeem iets leuks te vinden is.

DSC_4944

About Peter Hofman 2139 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.