NLP

Vandaag mijn veroordelingsgesprek 2015 gehad. De twee doelstellingen die ik me had toegedicht waren Helemaal en niet helemaal gelukt. Het maken van de bare-metal restore procedure voor RHEL was succesvol. Via een gevonden open-source tool, ben ik in staat geweest om een backup te maken in een vorm die na een fatale crash van een machine de gelegenheid biedt om die machine op andere hardware weer te reconstrueren. Een enkel OS heeft die mogelijkheid ingebakken, maar niet alle bij ons gebruikte OS-en kunnen het van zichzelf. We hebben daar wel andere mogelijkheden voor, maar deze restore is wel het snelst en eenvoudigst. De andere doelstelling, inregelen patch management, is maar ten dele gerealiseerd. Wel aangegeven dat dit niet alleen aan mij te wijten was. Dit liep parallel aan het daadwerkelijke patch management en dat gaat op zijn zachtst gezegd : stroef. Volgens mij heb ik voldoende kunnen beargumenteren hoe en wat. Een van mijn problemen is het iedereen naar de zin willen maken. Als ik geen antwoord op een vraag krijg, denk ik dat de persoon het wel druk al hebben. Dan heb ik wel een probleem om dat ik geen antwoord krijg. Maar dat blijft dan mijn probleem. Ik moet leren dat zijn/haar probleem te maken. Afgesproken dat ik daarvoor een cursus NLP ga doen. NLP: Doelgericht Communiceren & Persoonlijke Groei. Beetje zweverig onderwerp voor mij, maar vermoedelijk heb ik er iets aan. Dat is in ieder geval wel de achterliggende gedachte. Vandaag maar weer eens bijtijds naar huis gegaan. Tussendoor nog even naar een lichtwinkel in Diemen. Ondanks de afmetingen, niet echt veel keuze voor mij. Één potentieel leuke lamp gezien, maar die was anders dan ik in gedachte had, dus daar moet ik nog even over nadenken. Bij mams aangekomen, kwam ik er achter dat ik mijn sleutels op mijn werk had laten liggen. Maak je je usb stik zzn je sleutelbos om hem niet te vergeten, vergeet je je hele sleutelbos. Schiet niet op dus. Colin had wel zin om nog even mee te rijden, dus na het eten, nog even snel heen en weer. Bekertje chocolademelk scoren en weer naar huis. Lekker rustig aan doen.

DSC_4959

About Peter Hofman 2141 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.