Power 8 dag één

Vanmorgen meteen in de hoogste versnelling gesprongen. Colin moest zijn spullen nog klaar zetten. Vandaag was hij vrij en doordat ik cursus had, ging hij vandaag overdag vast naar Moon. Daarna snel doorgereden naar de Paalbergweg, waar Jos me ophaalde voor de etappe naar Houten. De cursus werd gegeven door een oude bekende. Wouter, die ook de Power7 cursus gegeven had, gaf ook deze Power8 cursus. Na een dag vol theorie, mochten we weer naar huis om morgen aan de oefeningen te beginnen. Dat kwam op zich goed uit, want ik had mijn laptop niet meegenomen. Ergens dacht ik dat er apparatuur beschikbaar was, maar dat was toen een andere cursus geweest. Deze Power cursussen gebruiken een serie virtuele machines die we over internet met onze eigen laptops kunnen bereiken. Jos heeft we meer bij de Paalbergweg afgezet, waar ik meteen even mijn laptop heb opgepikt. Meteen een stroomblokje en een paar netwerk kabels in mijn tas gedaan, zodat we morgen misschien wat sneller over een bekabeld netwerk kunnen oefenen. Op weg naar mijn eigen auto ontdekte ik de afwezigheid van mijn telefoon. De enige mogelijkheid was dart ik hem in Jos zijn auto had laten liggen. Via outlook, Jos zijn nummer opgezocht en bij mijn moeder vandaan gebeld. Ondertussen ook maar eens de zinnigheid van Google apparaat beheer getest door te kijken of ik mijn telefoon kon vinden. Tot mijn vreugde zag ik dat hij ergens in de buurt van Jos zijn huis was, dus hij zal nog wel in de auto gelegen hebben. Ondertussen had Jos mijn ingesproken bericht gehoord en belde me bij mijn moeder. Mijn telefoon was weer terecht. Nu moet ik toch iets gaan bedenken om hem niet meer zo vaak te vergeten. Nog even patat gehaald voor Colin. Die had daar toch wel op gerekend. Ik vond het ook wel weer eens tijd worden, dus dat kwam goed uit. Na het eten naar huis. Alles spullen voor morgen ingepakt en weer op pad naar Hillegom. Ook bij de Keukenhof nog een cache meegepikt om een lege dag van de kalender te poetsen. “Bankje! Bedankt! Lisse 02” zat al weer een tijd als opgeloste mysterie in de GPSr, maar was nog steeds niet gezocht. Gezien het tijdstip en de daarbij horende duisternis, was dit meteen een goede gelegenheid om de mini maglite led uit te testen. Die deed zijn werk prima en al snel had ik de cache gevonden en gelogd. Meteen de voorraad travel bugs die nog in mijn bezit waren gedropt. Die had ik inmiddels al veel te lang in mijn bezit. De volgende keer de TB’s maar laten zitten. Alleen nog een nieuwe Artis de Partis de wereld in sturen. Bij het laatste bezoek aan Artis maar weer eens een Artis sleutelhanger gekocht om te zien of die een langer leven beschoren is in de travel bug wereld.

WaarIsMijnTelefoonDaarIsMijnTelefoon

About Peter Hofman 2135 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.