kaj munk college,kmc,

Tien-minuten gesprekken

Laatst had ik me opgegeven als burgerhulpverlener om ingezet te kunnen worden als er in mijn buurt een hartstilstand optrad. Goed initiatief, waar we op werden gewezen door Jan van Only Friends. Krijg ik opeens volgend mailtje:

Geachte heer, mevrouw,
U ontvangt deze mail omdat u zich recent heeft ingeschreven bij www.burgerharthulp.nl
Sinds vorige week is Burgerharthulp overgegaan naar www.hartslagnu.nl. Bij HartslagNU werken 19 veiligheidsregio’s samen bij de alarmering voor reanimatie meldingen.
Uw inschrijving bij Burgerharthulp zal niet meer in behandeling worden genomen. Uw gegevens worden verwijderd. Daarom dit schrijven met het vriendelijke verzoek u opnieuw aan te melden bij HartslagNU wanneer u opgeroepen wilt worden bij een reanimatie bij u in de buurt.

Dus burgerharthulp is overgegaan naar HartslagNU, maar je moet je wel opnieuw aanmelden?!?!?! Lang leve de automatisering… Je zou toch denken dat alle gegevens en aanvragen gewoon doorgestuurd kunnen worden. Verder kwam vandaag de uitnodiging binnen voor de NLP cursus die volgende week gaat beginnen. Alleen al de vragen vooraf geven genoeg om over te denken: “Wie ben je/wat doe je?”, “Waar ben je communicatief goed in?” en dan de wat algemenere “Wat wil je leren?” en de onvermijdelijke “Wat verwacht je van de training?”. Daar kan ik nog een paar dagenmijn tanden inzetten. In de pauze even naar de Praxis om wat kwastjes te halen om de modelbouwlijm op de grond van het V2 diorama te smeren. Dan wordt de huidige rotsgrond wat bosachtiger. Thuis even simpel een pizza in de oven opgewarmd. Had vandaag geen zin in gezond en gedoe. Na het eten, Colin en Monique opgehaald om naar het Kaj Munk te gaan voor de tien-minuten gesprekken. Het eerste gesprek was met mijnheer Arbouw de wiskunde leraar. Die hadden we nog niet ontmoet en verbazingwekkend was na Nederlands, wiskunde het volgende laagste cijfer ten tijde van het afspreken. Inmiddels was dat behoorlijk opgehaald. Volgens mijnheer Arbouw lijkt Colin het allemaal makkelijk te kunnen, maar ontbreekt het aan discipline. Hij is een beetje te gemakzuchtig. Iets wat wel wel herkennen. Vervolgens op naar Nederlands, het echte struikelblok. Mevrouw Dresselhuis had een beetje hetzelfde: Colin maakt zich er te genmakkelijk van af. Met de spelling en grammatica gaat het een stuk beter sinds Monique hem daarmee helpt, maar de fictieverslagen waren dramatisch slecht. Nu begreep ik ook waarom. Dat hij nog een cijfer gekregen heeft. Wat de juf verwachtte was iets met een titelblad, inhoudsopgave, paginanummers, etc. Niet een half volgetikt A4-tje. Het daadwerkelijke volume hoeft niet meer dan dat A4-tje te zijn, maar de opmaak mag ook wel wat aandacht krijgen. En als Colin niet weet hoeveel of hoe of wat, kan hij het gewoon vragen. Desnoods honderd keer. Iets wat wij ook al hadden gezegd “als je het niet weet, vraag het dan”. In ieder geval weten we nu hoe we Colin de goede kant op kunnen sturen. Eens kijken of we het volgende verslag kunnen laten knallen! Op weg naar de uitgang, zag Colin mijnheer Winnubst en stond er toch min of meer op dat we kennis gingen maken. Hij was de science leraar voor het “de lucht in” stuk. Maar ook de leraar die met een groep een transistor computer gaat bouwen en die geïnteresseerd was in de Enigma die ik in elkaar gezet had. Hij bleek inderdaad een fanatiek soort interesse te hebben in dat soort dingen. Een beetje hetzelfde als ik. In het begin was ik bang dat Colin hem gepusht had met mijn interesse in die Enigma, maar dat viel mee. Hij wil graag de Enigma E een keer als demonstratie kunnen laten zien.

kaj munk college,kmc,
kaj munk college,kmc,
About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.