Doomsday clock

Aftellen naar het sluiten van de veiling. Op catawiki een interessant klokje gevonden voor thuis. Eigenlijk twee, maar de prijzen bereikten het punt dat ik voor één klok ging kiezen. De prioriteit is gelegd op een oude 24 uur klok die gebruikt zou zijn in Russische duikboten en Tupolev lange afstand bommenwerpers. Het 24 uur loopwerk was bedoeld voor situaties waarbij daglicht niet voorhanden was en er dus geen visueel begrip van dag en nacht was. Al met al een leuk hebbedingetje. Vooruitlopend op de eventuele winst van de veiling, vast op zoek gegaan naar schema’s en instructies van de klok. Dat was  nog niet eenvoudig. Op een Italiaans forum stuitte ik ten slotte op een korte omschrijving een een schakelschema. Dat schema was weliswaar in het cyrillisch, maar gelukkig kon Elka me daar mee helpen. Mocht de veiling gewonnen worden, weet ik in ieder geval genoeg over de werking. Na het eten nog even verder met het V2 landschapje. De lijm op de ondergrond gekwast en de mos bosgrond uitgestrooid en ingewreven. Om 20:48 uur was het dan zo ver: “Goed gedaan, Peter Hofman! Uw bod op Rare original Soviet CCCP Air Force MIG & Submarine Clock. was het winnend bod!”. Binnenkort heb ik dus een leuk, apart, klokje op de kast staan. Verder de spullen inpakken voor de cursus morgen. Naast mijn normale tas, moet ik iets meenemen wat belangrijk voor me is. De keuze was gevallen op nijlie. Colin vond het goed dat ik hem meenam, toen ik uitgelegd had waarom. Verder lekker vroeg in bed gekropen met de Kobo. Millennium I is bijna uit. Als die uitgelezen is, ga ik de film eens bekijken. Truste!

129yc55m-001

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.