NLP dag één

De reis naar Doorn ging in eerste instantie voorspoedig. De problemen beginnen toen ik bij Driebergen de A12 verliet. Daar kon ik achteraan in de file gaan staan. Sta je op de snelweg niet vast, maken ze bij de KLPD voor de deur wel een opstopping. Landgoed Beukenrode op zich was snel gevonden, maar dat terrein is best groot en er staan verschillende gebouwen op. Ik stond eerst bij Beukenrode Onderwijs voor de deur, maar daar leek het wel erg leeg en het gebouw leek ook niet op het platje van de uitnodiging. Maar even verder was dan toch het jachthuis, waar ik wezen moest. De cursus bleek door veel KPN-ers gedaan te worden. Volgens de juf was dat toeval, omdat het geen specifieke KPN cursus was. Het NLP model gaat over communicatie, dus er werd veel gecommuniceerd. Uitleg over hoe je hersenen signalen binnen krijgen en wat er met die signalen gebeurd. Wat je voor beeld vormt met de informatie die overblijft na het verwerken en hoe dat weer je stemming en gedrag beïnvloedt. Dat gedrag is dan weer een signaal dat bij een ander binnenkomt en daar hetzelfde rondje gaat doen. Als je dus het gedrag van een ander zou willen beïnvloeden, moet je zorgen dat hij andere signalen gaat krijgen en dat kun je weer doen door je eigen signaalverwerking aan te passen. En dat aanpassen van je eigen signaalverwerking is eigenlijk waar het in deze cursus om draait. Je kunt de wereld niet veranderen, alleen jezelf. Na toch een vrij intensieve dag, kon ik het uiteraard niet laten om de “Beukenrodencache ” op het landgoed even op te gaan zoeken :). Het deksel zag ik al vrij snel liggen. Ongeveer twintig meter van het nulpunt, op zijn kop, met een blok ijs er is. Dat gaf niet veel hoop voor de cache zelf. Maar op het nulpunt leek de schade redelijk beperkt. De cache lag verscholen, alleen door het ontbreken van het deksel was de inhoud wel erg vochtig. Mijn naam in het logservetje gezet en het deksel weer gemonteerd. Tot slot weer naar de auto en de file in naar Almere voor een bezoekje aan Bep en Coen.

BeukenrodeNlp

About Peter Hofman 2144 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.