Baggerweer

Het bleek vandaag echt bagger weer te zijn. Echt weer om binnen te blijven. Om toch wat te doen wilden we naar Corpus gaan, maar  dat was al helemaal volgeboekt. Het mediamuseum was toch te ver, omdat Annet rond vier uur in ieder geval terug moest zijn. Het gemaal in Cruquius leek een goed idee, maar Colin had op het laatste moment toch geen zin om weg te gaan. Zucht… Ik ben toen maar even naar huis gegaan om mij  portemonnee op te zoeken. Die was ik kwijt en ik hoopte dat ik die gewoon thuis vergeten was. Gelukkig bleek dat het geval te zijn. Verder nog onderzocht hoe ik zo eenvoudig mogelijk een minecraft server kan draaien. Dat houd me de laatste dagen  wel bezig. Waarschijnlijk omdat Colin en zijn klasgenootjes er zo veel plezier aan lijken te beleven. In korte tijd hebben ze al een flinke wereld uit de grond gestampt. Die machine is echter niet meer zo stabiel en dusdanig gedateerd dat ik er niet veel meer aan kan versleutelen. Een optie is mijn Fedora laptop in te zetten, een andere optie is een Raspberry Pi gaan gebruiken. Het voordeel van de laatste is formaat en energieverbruik. Zo’n Pi is zo klein als een credit card en verbruik amper stroom. Doordat verder alles vanaf SD kaart loopt is het ook nog redelijk snel. Wordt vervolgd…

RPiMC003

About Peter Hofman 2190 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.