Vragen om sneeuw

Ik heb mijn Sea Shepherd pool camouflage jack weer eens uit de kast getrokken. Vanmorgen mocht ik meteen de sneeuw van mijn auto krabben. Er lag een dun laagje aangevroren sneeuw op mijn ruit. Colin was weer zo snel als altijd. Deze keer begon hij hem toch te knijpen, want de klok gaf een verontrustende tijd aan. Maar ik had toch variabele werktijden? Dus ik kon hem toch gewoon wegbrengen? Ja en nee. Soms moet ik toch op een zeker moment aanwezig zijn. Gelukkig kon ik de auto nog net voor de bus de burgemeester Amersfoort laan opgooien. Ik heb Colin maar meteen op de bushalte uit de auto gelaten, kon hij bijna zo de bus in stappen. Vandaag liep het goed af. Misschien dat hij nu wat vlotter gaat worden. Vandaag verder weer eens geconfronteerd met ons nieuwe tool “puppet“, dat moeizaam aangebrachte wijzigingen weer zonder meer ongedaan gemaakt heeft. Kennelijk kwam mijn “desired state” niet overeen met die van puppet. Het is ook zo leuk als afdelingen niet met elkaar communiceren. Maar ach, ik had ook beter moeten weten. Het eerste wat je moet doen als je ingelogd bent op een systeem is kijken of puppet draait en het in dat geval zijn nek omdraaien. Dan worden al je wijzigingen ten minste niet binnen vijftien minuten weer ongedaan gemaakt. En als extratje, had ik ook eigenlijk helemaal niets te zoeken op het systeem. Het valt sinds 1 januari niet meer onder mijn beheer volgens de nieuwe organisatie. Het wordt een steeds uitdagender functie op deze manier. Bij mams, samen met Colin een behuizing voor de Minecraft server in elkaar geknutseld met Lego. Nu hij in de meterkast aanstaat, denk ik dat het goed is nog een paar blokjes te vervangen door transparante blokjes. Dan knipperen de ledjes beter naar buiten. Als alles helemaal naar wens is, lijm ik hem in elkaar met superlijm. Wel zo dat de bovenkant er gewoon af kan natuurlijk 🙂 Terwijl Colin met zijn wiskunde huiswerk bezig was, heb ik de Minecraft wereld overgezet op de Raspberry Pi. Toen de port-forwarding omgezet. Nu spelen ze op de eigen speciale server 🙂

DSC_5099

About Peter Hofman 2220 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.