Aalsmeer – Nessersluis

Vandaag weer een stukje van de Stelling van Amsterdam gelopen. Op de valreep bracht Joep ons naar het beginpunt, zodat hij een auto beschikbaar had. Als vrij snel piepte de eerste cache te voorschijn. “Halloween 2012 part 1” had zich verstopt om een oud diesel treintje. Ik heb meteen de hint maar gepakt, wat ik voorzag anders een lange zoektocht. Met de hint was het zo gepiept. Lekker verder gewandeld. Wat verder lag nog een boei waar een cache zou liggen, maar die konden we niet vinden. Door die zoektocht en de discussie er over, hebben we een fort gemist. Bij deze etappe liggen de forten vaak een stuk naast de route. Ook moesten we heel goed opletten op de route, want de stickers waren niet al te duidelijk aanwezig. Maar met boekje en GPSr kwamen we er wel. In de Kwakel even een tussenstop gemaakt om de inwendige mens te verzorgen. Weer verder bij “Fort aan de Drecht” merkte ik dat de mystery zelf wel in de GPSr zat, maar de oplossing niet?! Nu bleek het fort open te zijn en een pannenkoeken restaurant te huisvesten, dus we zijn daar nog lekker eten gaan eten en ik heb daar de puzzel van de cache nogmaals opgelost. Het systeem was bekend, dus het was zo gepiept. Bij het zoeken werden we nog geholpen door een andere team dat opeens ad hoc was gaan cachen. Slecht voorbereid, dus deze mystery hadden ze niet goed opgelost. We hebben ze op weg geholpen en toen we de cache gevonden hadden uiteraard mee laten delen in de overwinning. De rest van de wandeling liep langs Uithoorn, naar Nesserbroek. Daar weer in de auto gestapt en op weg gegaan naar Hillegom. Op weg terug werden we gebeld door Sam. Die zou gaan eten met een kennis, maar die had op het laatste moment afgebeld. Of wij zin hadden? Nou best wel. Om zeven uur afgesproken bij A-Muze in Lisse en daar van een lekker etentje genoten met Sam en Lisanne.
DSC_5145

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.