TSEC/KL-7

Ik kwam weer eens een leuke encryptie cache tegen. De mystery cache “TSEC/KL-7 code generator” was een bericht, gecodeerd met een Enigma alternatief, de TSEC/KL-7. Met de handleiding en de simulator, was het een fluitje van een cent. Als je eenmaal door hebt hoe de Enigma werkt, is de rest meestal makkelijk te doorgronden. Die kan weer op het lijstje, opgelost, maar nog niet gevonden. Verder een lekker dagje patchen. Lasagna gegeten bij mams en met Colin weer naar huis. Die had een deel van zijn huiswerk op school al in de les afgemaakt. De wiskunde gaat toch beter nu. Ook heeft hij nog kans gezien om te lezen in zijn Nederlandse boek! Terwijl Colin de rest van zijn huiswerk maakt en leert, zit ik te pielen om een 3D model van een Raspberry Pi behuizing te kunnen afdrukken. Ik vond een Minecraft 3D model als behuizing. Uiteraard weer in een exotisch formaat dat niet door de 3D print services ondersteund wordt. Dus zoeken naar een conversie. Verder een avondje Riddick. Eerst The chronicles of Riddick en aansluitend Pitch Black en volgens de reclame is dit vooruitlopend op de televisie premiere van Riddick, die maandag komt. Ondertussen een flinke frustratie opgelopen omdat de twee 3D modellen die samen de behuizing vormen, niet in één keer te bestellen zijn. De ene is in inches gemaakt, de andere in centimeters. En dat is niet te combineren in de online bestelling… Zucht… Eerst maar eens gaan kijken of die formaten eenduidig gemaakt kunnen worden. Terug naar de film!

GC5H4FF_TsecKl7CodeGenerator

About Peter Hofman 2227 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.