APX

Vanmorgen na het ontbijt op weg naar Xanten. Daar weer eens het Archeologisch Park Xanten bezocht. Na de laatste keer, heel wat jaartjes terug, was er toch weer een heleboel opgegraven en bijgebouwd. Het hoofdgebouw van het oude badhuis is opgebouwd tot museum en de rest van het gebouw is als een soort grote kas boven de opgraving van de fundamenten neergezet. Aan de buitenkant zie je het badhuis, in glas uitgevoerd, zoals het er uit gezien zou hebben. Binnen loop je op balustrades boven de opgraving langs. Na het, best wel lange, bezoek hebben we nog even de cache Wickie ANTE PORTAS meegepikt. Die lag net langs het hek van het park. Met die cache is het aantal nul-dagen gereduceerd naar één. Dinsdag 15 Maart is de laatste datum, waarop in nog geen caches gelogd heb. ‘s Avonds weer lekker gegeten bij het Steakhaus in Wallbeck: Zwiebelschnitzel. Een lekker schnitzel met een flinke berg gebakken uien er overheen en een spiegeleitje.

DSC_5181

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.