Paspoort aanvragen

Na het ochtendritueel, rond openingstijd bij de fotozaak voor de deur voor pasfoto’s. Die waren snel gemaakt toen de eigenaar eenmaal zijn ochtend ritueel gedaan had. “Een glimlach mocht wel…”, als de tanden maar niet te zien waren. De eerste foto kon ook inderdaad zo naar opsporing verzocht. Na de pasfoto’s direct door naar het gemeentehuis om een nieuw paspoort aan te vragen. Onderweg bedacht ik me nog, dat er wel vaak problemen met de systemen waren, als we een keer iets nodig hadden… Tja… Je voelt hem al aankomen… Paspoort aanvragen kon niet, want ze hadden problemen met de verbinding… Goh… Hoe verrassend… Nou ja, dan maar naar Hoofddorp. Daar was het gelukkig zo geregeld. Helaas konden ze het niet in Badhoevedorp af laten leveren, dus ik mag volgende week weer naar Hoofddorp om het paspoort op te halen. Het is tegenwoordig wel tien jaar geldig, dus dan ben ik er ook voorlopig wel weer even van af. Nog even wat boodschappen gedaan voor het eten vanavond. Na Colin uit school gehaald te hebben zijn we even doorgereden naar de Decathlon, want hij had inmiddels wel een andere zwembroek nodig. Hij stoof direct op een rek met zwembroeken af. Hij had al snel zijn voorkeur gezien. Hard blauw. Niet geheel vreemd 🙂 Het was ook nog de serie blauw van Decathlon, dus vriendelijk geprijsd. Maatvoering was weer even prut, want op eens staan er getallen in de 40 serie op… Drie maatje meegenomen naar het pashok en laten passen. Maat 42 kwam er als prettigste uit. Voor dat die duizelingwekkende prijs, meteen een tweede meegenomen. Dat mocht dan een grijze zijn. Hij kan er voorlopig weer even tegenaan! Snel naar huis en lekker de rest van de middag gerommeld. Het avondeten bestodn uit broodjes gyros. De kruiden zijn inmiddels op en de broodjes bleven aan het rooster hangen. De kruiden waren nog net genoeg en de broodjes gingen ook in stukken naar binnen, dus dat viel allemaal wel mee. Na het eten de volksverhuizing weer in gang gezet en op weg gegaan naar Hillegom. Gereedschap mee voor de stoelpootjes. Zwemspullen voor het tikibad morgen. En de spullen voor school en werk maandag. Gelukkig was er een parkeerplaats voor de deur. Truste!

Pasfoto20160318

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.