high tea

Vandaag weer een stuk Stelling van Amsterdam gelopen. Bijtijds de auto bij fort Nigtevecht gezet. Met de andere auto naar Nessersluis gereden en de wandeling begonnen. Het waaide behoorlijk hard. Gelukkig hoofdzakelijk van achter en rechts. Op het tweede traject van vandaag stonden we opeens voor een afgesloten hek. Tijdens het broedseizoen van 16 maart tot en met 15 juni, verboden toegang. Dat hadden we dus van te voren kunnen weten, maar nu leverde dat een flinke omweg op. Op de weg terug naar de splitsing, nagedacht over verder gaan of terug gaan. We besloten toch om verder te gaan. Dat maakte de route wel een stuk langer, maar teruggaan was ook geen echte optie. Dus doorgelopen. Bij jachthaven Bon in het restaurant gegeten. Annet een omelet ham kaas, ik een club sandwich “de sluis”. Opgewarmd en weer gevuld richting A2. Onder de snelweg door naar Abcoude gewandeld. Door Abcoude heen richting Nigtevecht. Langs een lekker slingerkanaaltje gelopen met de wind in de rug. Inmiddels waren we wel zo moe dat we last hadden om recht te blijven lopen. Om het fort bij Nigtevecht heen weer bij mijn auto gekomen. Die was gelukkig niet van de dijk het Amsterdam Rijnkanaal ingewaaid. Vlak bij nog de enige Cache op dit stuk route opgepikt. Fort-tissimo lag nota bene vlak achter de auto. Ik heb mijn wandelschoenen maar achterin gegooid en ben op mijn sokken gaan rijden, heerlijk! In Hillegom hadden de zoons en schoondochters gezorgd voor een high tea die al heel lang in de planning stond. Nu eindelijk kon iedereen op dezelfde dag. Ieder had iets verzorgd, wat tot een volle tafel met hapjes zorgde. Na de hapjes hebben we nog met z’n allen de Grote Dalmuti gespeeld. En toen was het weer tijd voor een avondje bank hangen.

DSC_5350

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.