Corpus

Vanmorgen is Annet eerst nog even langs de leidsestraat geweest om in haar andere huis nog wat voorbereidingen te treffen voor de open huizen dag. Dat huis mag best snel verkoop het gaan worden. Daarna heb ik Colin nog op weg geholpen met zijn spreekbeurt over saturnus die hij maandag met Sem gaat houden. Rond kwart voor twee was het tijd geworden om naar Corpus af te reizen. Het eerste deel bestond uit een audio tour vanaf de knie omhoog naar het brein. Daar kon je in het achterhoofd nog wat eten en drinken en van het uitzicht op de kustlijn genieten. Vervolgens kon je nog op eigen houtje de bloedlijn weer terug naar beneden volgen. Op weg naar boven kom je via de maag, de darmen, de longen, het hart, de mond, neus en ogen in de hersenen.Tussendoor wordt je met platforms omhoog getild. Een soort liftjes. Op weg naar beneden kun je allerlei testjes doen. Een was een quiz met Peter Faber. Een digitale versie weliswaar, maar toch. Via een scherm en een camera leek het net of je samen met hem in de quiz zat. Verder nog diverse andere vraag spelletjes over je voedsel en je bezigheden. Op een medisch station werd je gewiht en bloeddruk gemeten. Samen met leeftijd en lengte kwam daar in mijn geval uit dat het wel goed zat. Overal nog in het groen. Weer in Hillegom, kwamen we er achter dat mijn Minecraft huis op magische wijze verdwenen was ?!?!?! Colin had nog nagevraagd of een van de anderen dat rare huis maar iogeruimd had, maar niemand wist er iets van. Tijdens het herbouwen, kwam iedereen meehelpen en voor je het wost was de hele boel weer herbouwd. Mooier dan het origineel zelfs! Nu maar hopen dat het nier weer “verdampt”. Ik heb inmiddels de tent voor mij alleen. Timo bleef in Delft, Joep is uit, Annet is met haar zus naar het theater en Colin is naar bed. Mijn oog wordt steeds zwarter en de vlek wordt steeds groter. De helft van mijn gezicht voelt dit aan. En dat is erg vermoeiend. Na CSI ook maar eens mijn bed in duiken. Truste.

TweePeters

About Peter Hofman 2220 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.