Cultuurhistorische Atlas Duin- en Bollenstreek

Vanmorgen Colin naar school gebracht. Was geen moeite, want ik ging even door naar de leidsestraat in Hillegom, waar ik heb geholpen met het afbreken van het buizenframe waar het verkoop doek in hing. Dat was al niet meer up to date en stond alleen nog maar in de weg. Via marktplaats had iemand zich gemeld voor het frame. Na het demonteren naar mams toe voor een laat ontbijtje. Na een poosje lekker zitten, zag ik dat het al weer tijd was geworden om Colin uit school te halen. Dat had ik weer beloofd. Thuis weer gerommeld en deze keer wat vroeger de tassen ingepakt en naar Hillegom gegaan. Ik had vanavond met Marga afgesproken bij ene Duco. Die heeft het op zich genomen om het Hillegomse deel van de Cultuurhistorische Atlas Duin- en Bollenstreek te corrigeren en aan te vullen. Marga dacht dat dat wel iets voor mij was om mee te helpen, gezien mijn interesse in het rondlopen met een GPSr. Uit het gesprek bleek het iets anders te zitten. Bijna alles was al in kaart gebracht, maar de locaties op de kaart klopten in veel gevallen niet goed. De eerste stap was het nalopen van alle objecten op de digitale kaart om te zien of ze netjes in het midden van het object zaten en zo niet, gecorrigeerde coördinaten doorgeven. Als jet weer dan wat beter wordt, gaan we een rondje objecten doen om zo veel mogelijk foto’s te maken, zodat de objecten op de site ook al te zien zijn. Dit alles zou dan bij voorkeur voor de zomer klaar moeten zijn. Dat leek me wel een haalbare zaak. Het uitzoekwerk is ook makkelijk even tussendoor te plannen en hoeft niet veel tijd te kosten. Het rondje foto’s maken zal wat tijdrovender worden, maar daar pakken we dan een dag voor. Verder de avond in de weer geweest om nog even een vakantie te regelen voor eind April. Dit jaar ja, over een week dus… Het eerst bedachte Lanzarote, bleek lastig i.v.m. volle vluchten. Plan-B, Marsa Shraga, leek niet in scope bij het reisbureau, maar achteraf toch weer wel, dus daar hebben we nu een offerte van die ons wel lijkt. Nu nog afwachten of dat wel door kan gaan.

CultuurHistorischeAtlas

About Peter Hofman 2142 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.