De eerste duikjes

Vanmorgen vroeg wakker geworden. Slechts een paar uurtjes slaap gehad. Gedoucht en naar het ontbijt gegaan. Dat zag er meer dan goed uit. Een buffet met flink wat keuze. En een kok om de eieren precies naar smaak te maken. Na het ontbijt hebben we ons gemeld bij de duikschool. Annet had snel haar spullen geregeld en we konden bij de dive shade een locker uitzoeken en de spullen in elkaar gaan zetten. Daar bleek wat verwarring ontstaan te zijn, want elders werd op ons gewacht voor de briefing. Maar alles kwam goed. De intro duik verliep lekker chaotisch. Te weinig lood, Annet had problemen met klaren en met een vollopend masker, maar alles kwam goed. Na de duik op het noordelijk rif kregen we de toestemming om op eigen houtje op het huisrif te duiken. Maar eerst was het tijd voor de lunch. Ook dat was weer in de vorm van een buffet. Voor de middag zijn we het Zuid rif op gegaan. Annet had weer problemen met haar masker,  tot ze de band wat ander had gedaan. Toen ging het beter. Daardoor kon ze echter niet echt genieten van de schildpad die opstaat lag te wachten. Vergezeld door twee grote remora’s lag er pontificaal een flinke schildpad op de zandbodem. Hij bleef ook gewoon liggen ook. Kennelijk zijn de duikers hier goed opgevoed en laten ze al het leven ook inderdaad met rust. Na de duik de spullen opgeborgen en de rest van de middag bij het huisje gehangen. Annet in het zonnetje, ik slaap inhalen. Het avondeten bestond weer uit een lekkere buffet. Er is voldoende te kiezen. Ik ben alleen benieuwd of het iedere dag het zelfde gaat worden. Kan ik op zich mee leven overigens. Zo maar vroeg naar bed voor een beetje langere nachts. Truste.

DSCN2757

About Peter Hofman 2135 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.