Boat out – shore in

Vanmorgen min of meer hut uitgejaagd door de schoonmakers. Die zijn kennelijk gewend aan duikers die al vroeg op pad gaan. Na het ontbijt was mijn batterijen hier binnen, maar die kon er ieder moment zijn. We hebben ons toen eerst nog maar even traditioneel af laten zetten in de on site souvenirwinkel. Had zo waar nog afgedwongen, maar aan den snelheid waarmee hij akkoord ging, nog lang niet genoeg. Ach, hoort er bij. Vervolgens was inderdaad mijn batterij binnen gekomen. Het wisselgeld heb ik maar in de tip box gegooid. Er is iemand speciaal naar marsa alam gegaan om die batterij te halen. Met mijn leatherman aan de slag gegaan om de batterij van de suunto computer te vervangen. Dat leverde begerige blikken op van de staff. “Ohh, that’s a good one!” Yes indeed en hij wordt niet gedoneerd! Nu werkte de computer weer naar behoren. Geen irritante battery low piepjes meer. De duikdag begonnen met het noordelijke rif. Nu om ons eigen tempo en eigen route. Alles ging lekker relaxed en na vijfenveertig minuten waren we weer terug hij de boei. Best wel lastig om te zorgen op tijd uit het water te zijn. Je moet hier namelijk opgeven wanner je het water in gaat, maar ook wanneer je van plan bent om er weer uit te komen. En dan graag binnen vijf minuten van dat tijdstip anders gaan ze zoeken. Super veilig, dat wel, maar niet iets waar ik aan gewend ben. Op aangeven van de staff konden we naar de dinghy gaan. Deze vroeg welk rif we wilden en hoe lang we wilden duiken. Aan de hand daarvan koos hij een punt om ons te droppen. Vanaf daar konden we rustig terug naar de baai. Vrij snel zag ik weer een schildpad en deze keer kon Annet er wel van genieten. Ze beging daarmee wel de beginners fout niet meer op je diepte te letten. Gelukkig hield ik daar wel rekening mee. Wat foto’s verder zijn we weer naar ondieper water gegaan en hebben we het tochtje terug naar de kust gemaakt. De gehoopte duik naar Elphinstone Morgen gaat niet door vanwege te weinig aanmeldingen. Ja,  om zes uur ‘s morgens had nog eventueel gekund, maar dat ging me te ver. Morgen in plaats daarvan een trip naar shaab abu dabab. Vast ook heel leuk. Dan probeer ik Elphinstone de dag daarop weer. Zo maar naar het avondeten en weer lekker hangen op het terras. Genieten van de muggen 🙂  Truste!

DSCN3002

About Peter Hofman 2137 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.